Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-06-25, 22:26 9A a KR Różnice
Mam do kupienia 9A w dobrej cenie już oglądałem silniczek ale nie jestem pewien czy to jest prawie to samo co KR ? będzie pasować pod moją skrzynie ? I Jakie elementy są potrzebne do pracy układu zapłonowego ? bo ponoć działa bez ECU
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-06-26, 11:14
W zasadzie kazdy kto bawi się w swapowanie lub kupno gotowego auta z czymś zaczniejszym pod maską to czy od razy czy w niedługim czasie robi generalke silnika. Wystarczy zerknąć na forum golfa lub nawet w temat Wąskiego.
Ciężko jest trafić mocny motor w super kondycji....normalna sprawa że 15 czy 20 lat temu nikt nie kupował 150 KM po to aby śmigać sobie grzecznie do kościoła.
Jak już to lepiej kupić coś mocniejszego w nowej budzie czyt nowe/nowsze auto....bedzie taniej i przynajmniej bezstresowo.
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-06-26, 16:10
Sprostowanie sprostowania 9A : moc 100KW (czyli 136 koni) z wałkami OD ABF ok 150 przy dobrym stanie silnika i benie 98 kolega hamował .Poza tym różnica między ABF a 9A jeśli chodzi o stan jest żadna podobnie zajechane są wszystkie wtryskiem mechanicznym się nie martwię bo BLOS już czeka .A mam do kupienia prawie komplet 9A ze skrzynia rozrusznikiem i kilkoma pierdołami które mam do wymiany typu wentylator , korektor hamowania plus prawie nowe tarcze ventylowane za 500zł
po co ci ladowac walek do 9A z ABF?? jak mozesz dac ABF i bedziesz mial to samo 9A bylo w paskach b3 jak chcesz miec 150 koni to nie lepiej kupic to co fabrykadala czyli ABF?? jak chcesz se bawic w modzne silnika to swoj przerub po co ci kupowac 9a?? i go modzic?? ja tego nie rozumiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum