Wysłany: 2010-07-20, 00:02 Ukl elektr + turbina + wersja ventyla
Witam! Po raz pierwszy na tym forum od niedawna jestem posiadaczem ventyla mój pierwszy klekot w zyciu I mam 4 pytania:
1. Przepaliła mi się żarówka w halogenie czy jak to nazwać atrapie świateł na zderzaku, chce wymienić żarówkę i tak wyciągam plastik podwójny ładnie wychodzi i zostaje jeszcze od kierunku nie chce wyjść :-( na siłę nic nie chcę działać by nie popsuć proszę o radę jak to wymienić dodam, iż ten kierunek w zderzaku jest biały ( gdyż widziałem też pomarańczowe)
2. Od jakich obrotów załącza się turbina w AAZ ?
3. Dziwi mnie moja wersja niby mam CL ( to co wiem w VW cl to była uboga wersja) a u mnie 4x es i do tego elektryczny szyber z tym, że z tyłu mam przyciski do elektrycznych szyb i do tego korbe do otwierania razem. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że właściciel poprzedni na własną rękę zmiany takie wprowadził czy to wychodziło też fabrycznie ?
4. Czy sprawdzał ktoś pojemność baku przy zalaniu po korek jaka ona faktycznie jest ?
1. Przepaliła mi się żarówka w halogenie czy jak to nazwać atrapie świateł na zderzaku, chce wymienić żarówkę i tak wyciągam plastik podwójny ładnie wychodzi i zostaje jeszcze od kierunku nie chce wyjść :-( na siłę nic nie chcę działać by nie popsuć proszę o radę jak to wymienić dodam, iż ten kierunek w zderzaku jest biały ( gdyż widziałem też pomarańczowe)
Patrzac od przodu to lewy kierunkowskaz ma blaszke po lewej stronie, jest na laczeniu kierunkowskaza i podwojnej atrapy. Tylko po co wyciagac kierunkowskaz jak halogen sie spalil?
toudik86 napisał/a:
2. Od jakich obrotów załącza się turbina w AAZ ?
Od momentu przekrecenia kluczyka.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
chyba koledze chodzi kiedy turbo najmocniej dmucha
ale tak jak bradley naskrobał. Przekręcasz kluczyk silnik odpalony to i turbo chodzi
lesny1982 napisał/a:
migacze trymaja sie na blaszkach chyba ze ktos je przykrecil jakos a zaroweczki sa pomaranczowe
z jednej strony kierunki mają dwa bolczyki a z drugiej blaszkę uciskową. Odginasz blaszkę i wychodzi. Żarówki zawsze są białe! Pomarańczowy kolor nadaje plastik w środku kierunku
jeśli masz korbociagi i przyciski ele to samoróbka jest
Dokładnie chodziło mi o to kiedy najmocniej dmucha turbinka I nie moge wyjsc tego cholerstwo ciezko siedzi podwojna atrapa wychodzi cacy a to sie trzyma jak diabli moze musze w ktorys bok bardziej nacisnac co ?
podważasz od wewnętrznej strony zderzaka atrape halogena wyjmujesz go następnie od wewnętrznej strony zderzak masz blaszkę która odchylasz do kierunki i go wyciągasz na zewnątrz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum