Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-07-31, 21:25 Przestrzeganie zasad na forum
Witam
Drażni mnie na tym forum, to ze np w dziale giełda ktoś wystawia jakiś przedmiot na sprzedaż, to zaraz pojawia się cała masa niepotrzebnych postów, a nikt nic z tym nie robi. To samo jest w innych działach. Wydaje mi sie że trzeba coś z tym zrobić, bo jest wielki śmietnik.
Na zadnym innym forum motoryzacyjnym nie spotkałem się z takim bałaganem.
Nie wiem kto jakie ma uprawnienia na forum. Jak moderatorzy nie mają możliwości ostrzegania, osuwania itd itp to proszę im coś takiego udostępnić.
ja tylko mam moją GDŚ reszta nie należy do mnie. Ja próbuje jakoś z tym walczyć, ale co ja mogę. Po to jest regulamin żeby się trzymać jego, al nie każdy robi co chce
Moje zdanie na ten temat jest takie, że przydałoby się więcej moderacji. Tak na dobrą sprawę w tej chwili tylko Paweł J. się wszystkim zajmuje. Reszta nie ma zbytnio czasu na przesiadywanie na forum. Jeżeli są jakieś chętne osoby to piszcie do spyro o możliwość dołączenia do administrowania forum. Będę miał chwilę czasu, to poświęcę go na uprzątnięcie tematów.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-07-31, 21:36
Jak wiemy regulaminy sa po to aby ich nie przestrzegac, i z tego co widze to tak robi większośc aktywynych ba forum. Niestety ja też nic nie moge, bo nawet nie ma opcji zgłoszenia naruszenia zasad
Jak jest mało moderatorów to mówcie spyro o tym, myśle ze znajda się ludzie którzy chętnie by wam pomogli. Też mi się wydaje, że na tak duże forum to powinno być więcej moderatorów.
Ostatnio zmieniony przez Hormon 2010-07-31, 21:38, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli można to wyrażę swoją opinie. Mi takie zbędne komentarze np w giełdzie nie przeszkadzają, jestem za pozostawieniem luźnej atmosfery na forum taka jaka jest.
Nasuwa mi się pytanie, czy musimy mieć taką atmosferę jaka jest na innych forach ? 1 czy 2 OT nikomu chyba krzywdy nie robią a atmosfera na prawdę jest fajna i luźna.
Wcześniej byłem długim użytkownikiem forum Renault Megane Coupe, bo z francuza się przesiadłem. Od razu po kilku dniach na tym forum byłem bardziej zadowolony niż 2 lata na poprzednim.
_________________ Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-08-01, 07:48
W dziale Mam problem jest całkiem dobry porządek i nie ma zbędnych OT, reszta też jako-tako się trzyma...za to giełda jest jaka jest.
Kiedyś doszliśmy do wniosku że nie wrzucamy tam komentarzy poza takimi które nie są zbyteczne tzn ktoś nowy chce kupić grill, a jest zielony w temacie jakie wychodziły więc wyprowadzenie osoby z błędu uwazam za ok.
Co do tych komentarzy to mi one nie przeszkadzają, ale zawsze można to zmienić.
Hormon napisał/a:
Jak moderatorzy nie mają możliwości ostrzegania, osuwania itd itp to proszę im coś takiego udostępnić.
Moderator może usuwać posty/tematy, edytować je, przenosić, dawać ostrzeżenia innym, cofać plusiki, czyli w zasadzie wszytko poza zmianą nicków i haseł użytkownikom i tworzenia nowych działów na forum.
Ja to widzę tak. Co do Giełdy...uważam ze fajnie by było gdyby nieaktualne ogłoszenia zamykać ale przenosić je do odpowiedniego działu co by w samym dziale giełda były tylko aktualne ogłoszenia na stronę czy dwie.
Poza tym od kiedy jest podział w dziale mam problem na PB, PB+LPG, ON, Ogólnie, dział inne nie ma racji bytu i trzeba tematy poprzenosić do mam problem a wcześniej posegregować....chodź jest kilka które pasują do inne.
Może być także dział car-audio oraz przydałyby się poddziały w dziale tuning np tuning optyczny i mechaniczny itp
Do tego dobrze gdyby Arcaj miał uprawnienia do całego forum stara się chłopak i pilnuje porządku.
Ogólnie...wiadomo...to forum nie jest jak inne. Na każdym innym forum na dzień dobry można załapac ostrzeżenie lub bana. Tutaj trochę niektórym sie tłumaczy co nie co i zaskakuje. W sumie jakies 10 % nowych uzytkowników powinno załapywać ostrzeżenie od pierwszego postu. Osobiście jeszcze nie dałem nikomu żadnego ostrzeżenia i mam nadzieję ze zostanie tak jak najdłużej, ale wiadomo że przeciez są jakieś granice.
Jest za to jedna rzecz która mi strasznie nie pasuje, a mianowicie wrzucanie fot nie w postaci miniaturek tylko w pełnym rozmiarze.....czasami szlak mnie trafia gdy chcę pewne tematy otwierać-masakrycznie długo to idzie.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2010-08-01, 07:53
Paweł J., podzielam w zupełności Twoją opinie
Paweł J. napisał/a:
Jest za to jedna rzecz która mi strasznie nie pasuje, a mianowicie wrzucanie fot nie w postaci miniaturek tylko w pełnym rozmiarze.....czasami szlak mnie trafia gdy chcę pewne tematy otwierać-masakrycznie długo to idzie.
to to juz jest mordęga dlatego omijam więkoszosc tematów bo poprostu foty sie masakrycznie dlugo wczytują
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-01, 09:12
Mamy nowego moda - Hormona Będzie pomagał Pawłowi pilnowac porządku. Arcaj równiez dostanie za chwilkę pełna moderację. Myślę, że teraz damy rady ogarnąć forum w pełni. Ukłony dla Pawła, który dzielnie pilnuje porządku.
Odnośnie zmian w działach, dawajcie propozycje, nie ma problemu, utworzę nowe poddziały i posegregujemy tematy. Pomysł z zamykaniem tematów w giełdzie jest super.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-01, 09:21
Słuchajcie, a może byśmy zrobili jakieś ograniczenie w dziale giełda? Gadaliśmy kiedyś o tym na forum, spróbuje poszukać jakiejś łatki na forum, żeby można było ustawić od ilu postów można pisać w danym dziale, żeby w giełdzie nie ogłaszali nam się ludzie co rejestrują się i od razu do giełdy się kierują...
widziałem na kilku forach że został utworzony nowy temat w dziale giełda. Klikając na niego ukazał się napis "Temat musi zostać zaakceptowany przez admina lub moderatora" może takie coś wprowadzić
Wysłany: 2010-08-01, 09:26
To moge od ręki zrobić, ale wtedy będziemy musieli akceptować wszystkie posty w dziale giełda. Podołamy? Może na początek coś takiego zrobimy i zrobimy główny post w dziale giełda z regulaminem gdzie napiszemy m.in., że posty w dziale giełda można pisać od X postów na forum, tylko od ilu postów zrobimy ograniczenie?
Kolejna sprawa, może wywalimy dział Szukam części zamiennych i przekopiujemy posty do giełdy do poddziału KUPIĘ? Będzie jeden - mało potrzebny dział mniej.
Kolejna sprawa, może wywalimy dział Szukam części zamiennych i przekopiujemy posty do giełdy do poddziału KUPIĘ? Będzie jeden - mało potrzebny dział mniej
Wysłany: 2010-08-01, 09:31
Hmm myślę że od 100 postów tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł. Czy to nie będzie powodowało sztucznego nabijania postów przez osoby które wpadną na forum aby coś sprzedać, ale z drugiej strony może to odstraszać potencjalnych oszustów.
Silnik: 2.0 GLX 85kW Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 666 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-08-01, 09:59
Jak już mówimy o zmianach to proponuje zamknąć temat (jeśli oczywiście się da) "Nasze bolidy czyli Klubowe dupowozy " dla ludzi z zewnątrz bo każdy może wejść i zobaczyć co kto ma w aucie a poco kusić a jak by jeszcze było wejście od ilości postów to by było najlepsze.
Jendker, tu masz rację. Publiczne forum ok, ale troszkę za bardzo publiczne.
Szukam części zamiannych wywalić. Brak naliczania postów w dziale GIEŁDA, tak żeby nie było bezsensownego offtopu. Akceptacja nowych tematów, ok, jak dla mnie bomba.
Wysłany: 2010-08-01, 17:59
Paweł J. napisał/a:
Szukam części zamiennych jest już czysty
i skasowany )
Zrobiłem niewidoczność działu z samochodami - bez zalogowania nie widać wogóle tego działu. Tyle, ze teraz google nie będzie indeksować tego działu wogóle...
Próbuję teraz rozkminić łatkę na forum, gdzie można wpisać ilość postów od jakich można pisać w danym dziale.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-08-05, 21:10
Ja tez chciałem sie poskarżyć do szanownych panow Moderatorów
A mianowicie zalozenie działu Ciekawe aukcje dotyczace vento mialo byc takie by wrzucać linki z ciekawymi aukcjami ,okazjami ,rarytasami itp.
a pełno jest aukcji typu "wiejski tuning"
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
czarnysauber, przeżywasz nasze forum jest specyficznie pozytywne i takie zagrywki typu wieś tjuning w temacie ciekawych aukcji jest jak najbardziej ok czyż to nie jest ciekawe
Paweł J., Cinek82 i Hormon jest nas wielu, więc możemy trzymać krótko niesfornych użytkowników forum. Robi coś nie tak jak jest napisane w regulaminie to punkcik ostrzeżenia. Kolejny raz 2 punkciki i tak do zablokowania konta. Spamerów blokujemy od razu. Będziemy się cackać, to będzie syf.
W dziale Mam Problem też muszą zostawać same posty, które są rzetelną odpowiedzią na pytanie lub chociaż pomocną (odniesieniem, wskazaniem, linkiem).
Dział naszych bolidów zostawimy w spokoju tam zawsze był bałagan, więc niech będzie dalej
Jeszcze moja taka uwaga. Dobrze byłoby gdybyśmy po rozszyfrowaniu przypuszczalnej usterki (DZIAŁ MAM PROBLEM) zmieniali temat np. z "nie pali" na "pompa paliwa" - bo w trakcie wyjaśniania przyczyn pytający natknął się na niesprawną pompę paliwa. Temat może wyglądać jeszcze inaczej np. Nie odpala - pompa paliwa, wtedy jest jasne co było powodem.
to jest proste jak prowadzenia auta opanujesz momentalnie wszystko
Tylko nie rozpędzaj sie z ostrzeżeniami bo będzie mało ludności na forum
Cinuś tylko nie krzycz szkoda klawiatury
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum