Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-04-09, 16:02 Jak puścić przewody?
moze wie ktos jak najprosciej przeciagnac przewody spod maski do wnetrza auta? mam w planach podswietlenie klatek w zderzaku, alenie wiem, ktoredy puszcze kable do srodka... a jak tak sie patrzy na to, to za duzo nie widac. ktoredy najleiej i najbezpieczniej probowac sie "przebic" ? moze ma ktos jakief foto. bylbym wdzieczny. pozdrawiam
Silnik: VR6
Wysłany: 2006-04-10, 02:55
nie wiem jak jest w vento ale w golfie 2 przebijalem sie tak na podszybiu za radiem... podnies plastykowe oslony podzyszbia i polukaj powinny tam byc ze 2-3 otwory do kabiny.. 1 m.in od kompa no i jeszcze inne... ja polecam tamtedy
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-10, 18:02
też z tym miałem problem i w końcu puściłem kabelek (tak narazie) po uszczelce do silnika, tyle, że otwierajac drzwi widać kabelek. Też musze pomyśleć o tym...
pod pedalami hamulec sprzeglo i gaz wyzej jest tak zwany wodzik jest to otwor zatkany gumowym kulkiem ! jak mi zakladali instalacje LPG odkryli to ! Najlepiej jest go zdiac od strony silnika!!!!!
[ Dodano: 2006-04-10, 19:08 ]
fotk moge przeslac dopiero w srode jak kumpel odda mi aparat :) Pozdrawiam
Pomógł: 3 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 32 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-04-11, 08:44
Bez fotki dasz rade
Od strony silnika w grodzi masz pełno zaślepek gumowych patrząc od przodu auta są one po prawej od serwa hamulców za zbiorniczkiem wyrównawczym płynu
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-04-12, 12:39
no i prosze problem rozwiązany. Dzisiaj lukałem w komorę silnika i jest rzeczywiscie parę miejsc gdzie można puścić kabelki, trzeba tylko zdjąc gumowe zaślepki...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-04-12, 21:46
a ja sie dzisiaj dowiedzialem, ze mam tamtedy puszczone przewody od gazu i to tak niechlujnie, ze za jakis czas przetra sie o blache(bede musial jakos to uszczelnic)-poprostu "gazownicy" wypchneli tylko korek, dziure zostawili i halas tamtedy sie dostaje i zapachy spod maski... pozdrawiam
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
ja tez mam tamtedy puszczone kable od lpg tylko ze u mnie zrobili to zajebiscie jednym slowem wszystko na swoim miejscu zaslepka otworu przewody w koszulce poizolowane itp z calej instalacje jestem naprawde zadowolony nio ale kosztowala prawie 2 tys ! a instalacja To BRC !!wiec umnie pozadnie to zrobili nie wszystkie zaklady robia szybko predko i nastepny !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum