Może mi ktoś powiedzieć czym różnią sie springi na przód od 91-94 i od 94-97?? Pytam bo palnuje kupno a na allegro nie zawszze podają do jakich modeli pasują idzie je jakoś po wyglądzie odróżnic ?
Może mi ktoś powiedzieć czym różnią sie springi na przód od 91-94 i od 94-97?? Pytam bo palnuje kupno a na allegro nie zawszze podają do jakich modeli pasują idzie je jakoś po wyglądzie odróżnic ?
springi się nie różnią
amorki przód różnią się tylko poduszką
tył jest to samo co w golfie 2 i 3 91-97
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Mimo ze temat przedawniony to wypada go sprostowac
Sprezyny do vento 91-94 mają inną srednice u góry bodajze są mniejsze natomiast te od 94 w góre mają ostatni zwój o wiekszej srednicy. Jest to spowodowane zmianą w 94 roku górnych mocowan mcphersona. Jesli ktos kiedys kupi nie takie jak ma w aucie wystarczy dokupic łozyska i poduszki do danych sprezyn i jest gitara.
Tyły nie róznią sie niczym , są takie same we wszystkich rocznikach.
Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-08-19, 14:41
Odświeżyłem temat ponieważ mam problem z dobraniem sprężyn. Mianowicie tył stoi wysoko a przód leży, pomimo tego, że wymienione zostało wszystko od amorów po poduszki, łożyska odboje i sprężyny. Jak go podnieść ?
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-08-19, 14:46
Jak chcesz aby przód był wysoko to kup np sprężyny od VR6. To są mocniejsze sprężyny od tych co są do silników 1,8. Jak by co to mam takie na sprzedaż.
Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-08-20, 07:27
Paweł J. napisał/a:
Wystarczą sprężyny takie jak moje czyli zwykłe od 1.8 z pomarańczowym i białym oznaczeniem. Auto wysoko na nich stoi.
Gdybyś mógł jeszcze zapodać jakiegoś linka gdzie takie sprężyny mogę dostać to będę wdzięczny. Na allegro i w sklepach jest tego pełno różnych firm monroe, kayaba itd. Nie wiem co kupić. Według numeru VIN mam model z '98r. z datą produkcji 1997.09.09. Obecnie mam założone takie: http://allegro.pl/item117..._lesjofors.html i efekt jest nie za ciekawy.
Ostatnio zmieniony przez Gural99 2010-08-20, 07:33, w całości zmieniany 1 raz
Gural99, ja pare dni temu wyciągnąłem od siebie springi z przodu
jak chcesz to Ci je mogę odsprzedać, u mnie przód na nich był bardzo wysoko, teraz zmieniłem na -60 i te mi leżą, zobacz do tematu jak stało auto na nich ;P
Gural99, i to 1,8 i to 1,8 a czy 75km czy 90 to już żadna różnica, ograniczeniem jest tylko rocznik, ja mam niestety sprzed 94 a Ty po, wiec musialbys zakupic poduszki od rocznikow starszych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum