Wysłany: 2010-08-23, 09:46 Bicie kierownicy po naprawach xD
Witam...
mam problem z moim wentylkiem, masaktycznie bije mi kierownica na dziurach.
podczas jazdy po miescie da sie wytrzymać, małe bicie na dziurach ale gdzies po polnej drodze (np.nad jezioro) bije tak ze ciężko kierownice utrzymać, wszystko sie zaczeło po wymienie :
-sworzni
-gum na wachaczach
-drążków kierowniczych z końcówkami
na stacji diagnostycznej panowie oznajmili mi ze w zawieszeniu wszystko gra
dodam jeszcze ze gdy skręcę kierownice w prawo lub lewo bicie jakby zanikało
hmmm ... po wymianie znajomy powiedział ze ustawił mi koła na swój sposób xD wiem ze na oko to kicha ale z racji ze oponki z przodu nadadzą sie tylko na szrot to zwlekam ze zbieznoscia do wymiany opon (wiem ze to tak nie powinno być na ale cóż $$)
ale czy nie ustawiona zbieznosc może mieć wpływ na bicie przy powolnej jezdzie np 20km/h choć przy normalniej jezdzi nic mi nie bije tylko na dziurach
po wymianie znajomy powiedział ze ustawił mi koła na swój sposób
zmień lepiej mechanika, i to szybko!
rafal3rf napisał/a:
ale czy nie ustawiona zbieznosc może mieć wpływ na bicie przy powolnej jezdzie np 20km/h
pewnie, że może, przecież moze się tak zdarzyć, że będziesz miał koła w druga stronę ustawione i palicho opony, jak mówisz, że do wymiany, ale reszta podzespołów pójdzie w pisdu, jak to mówią. Jedź do profesjonalnego zakłądu, gdzie zbieżnośc ustawiają komputerowo, a nie na oko, a wtedy zobaczysz różnicę
kierownica lata w lewo i wprawo na wybojach, co mi sie wydaje dziwne to takie głupie odczucie jakby zawieszenie miało luzy chodź nie ma, auto idzie normalnie
odkryłem dzis za podczas postoju czuc luzy na kierownicy wiec to raczej maglownica ;/ sa tam jakies gumy, łożyska czy cos co sie zużywa czy to jest przedmiot cały do wymiany
a ja się podłącze do tematu, czy przez łożyska mogę mieć drgania na kierownicy ?
albo czy katy maja coś do tego ?
bo katy mam nieustawione, ale czekam bo za nie cale 3 tygodnie mam przegląd to mi ustawia
ale ostatnio tak mi się wydaje, zaczęły mu huczeć łożyska, a szczególnie na szybkich zakrętach ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
tzn pare dni temu to miało mniejsze natężenie, ale wczoraj jak jechałem to strasznie mi huczało i to nie jest huk opon tylko raczej metaliczny jakby właśnie łożyska ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum