Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nie działające kierunkowskazy
Autor Wiadomość
marasbilewski 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2010-09-03, 17:49   Nie działające kierunkowskazy

Witam, ostatnio w Ventce zaczęła się coś sypać elektryka. Zaczęło się od tego że przychodze a tu centralny nie zadziałał, mówie trudno może się zepsuł. Wsiadłem do środka nie widać przebiegu ani godziny na zegarach. Próbuje odpalić a tu nic. U mnie jest pare zabezpieczeń m.in. to że musze mieć zamknięte drzwi. Sprawdziłem wszystkie ale dalej nic. Suma sumarów okazało się że spalił się bezpiecznik. Wymieniłem go oczywiście, wszystko zadziałało i spokojnie mogłem wrócić do domu.
Za to dzisiaj z rana odpaliłem samochód i coś było nie tak z kierunkami. Chcąc sprawdzić czy wszystkie działają włączyłem awaryjki i obszedlem autko do okoła. Nie działają mi kierunki w tylnych lamach, zamiast nich zapalają się i gasną postojówki ;P Co to może być?
Dodam też że ostatnio zauważyłem że woda mi cieknie z prawej strony i jeszcze nie wiem dokładnie skąd, co takiego musze sprawdzić, gdzie szukać przyczyny i jak naprawić. Proszę o porady expertów ;}
Jutro mam zamiar zabrać się za przeciek a przy okazji skleić prowadnicę w szyberdachu ;] przy pomocy fotoporady :P

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2010-09-03, 17:58   

marasbilewski napisał/a:
Nie działają mi kierunki w tylnych lamach, zamiast nich zapalają się i gasną postojówki
marasbilewski napisał/a:
ostatnio zauważyłem że woda mi cieknie z prawej strony i jeszcze nie wiem dokładnie skąd

Najprawdopodobniej nie masz dobrej masy i stąd taki objaw

marasbilewski 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2010-09-14, 16:37   

Chłopaki jest problem, nie wiem co było z tymi kierunkami ale się naprawiły jak zrobiłem przeciekający wężyk odprowadzający wodę z szyberdachu po prawej stronie i wydaje się że teraz jest sucho.
Ogólnie od razu przeczyściłem ten z lewej strony, nie leciała nigdzie tam woda ale jak go odetkałem to chlapnęło ciurkiem, jakby tam stała cały czas.

Ogólnie mój ventyl dalej gdzieś chyba przecieka bo w deszczową pogodę czy ostatnio prawie codziennie u mnie nie da się jeździć gdyż jest gdzieś zwarcie i pali mi się bezpiecznik z nr21

na skrzynce z bezpiecznikami było napisane że jest on od:
Interior and luggage compartment lights, clock, cig. lighter

lecz do niego jest jeszcze podpięty zamek centralny. No i ogólnie gdy spali mi się ten bezpiecznik to zegarów brak i auto nie odpala czyli DUPA. Gdzie mam szukać przyczyny, co rozłożyć na części pierwsze. Wszystko ma związek z wodą z tego co zauważyłem.

vst93 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.8
Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-09-14, 17:16   

Przede wszystkim spróbuj naprawić szyberdach, może to z niego kapie w okolicach np zapalniczki lub gdzieś w okolicach może być nieszczelna izolacja i co rusz zwarcie i pali 21. U mnie pasażerowi z przedniego siedzenia chlapnęła herbata (niedużo) na zapalniczkę podczas hamowania :P , na szczęście blisko domu. Poszedł dymek, coś prztyknęło. Wysuszyłam wszystko zwykłą suszarką, zmieniłam bezpiecznik i wszystko gra. Nie jestem specjalistą w tej kwestii, piszę na podstawie własnych doświadczeń.

krzeszak 
Vento to ja!
GRUPA LUBELSKA

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2010-09-14, 17:54   

marasbilewski napisał/a:
ostatnio prawie codziennie u mnie nie da się jeździć gdyż jest gdzieś zwarcie i pali mi się bezpiecznik z nr21

bezpiecznik nr.21 odpowiada za:
- światło wewnętrzne
- zestaw wskaźników
- diagnostyka pokładowa
dziwna sprawa ale nic nie wskazuje zęby nie można było odpalić auto... no chyba ze przyczyna leży w dołożonym centralnym... może gdzieś źle jest zaizolowane, może jest źle połączone ,luźno lub tp. zacznij od sprawdzenia tego... może trzeba osuszyć skrzynkę bezpieczników

Odpowiedz do tematu