Silnik: 1,9 D 47kW
Wiek: 48 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 60 Skąd: Brzeziny k/Łodzi
Wysłany: 2010-08-08, 20:55 Wymiana maglownicy
Witam.
Sprawa przedstawia się tak:
Byłem na przeglądzie technicznym i kolo powiedział mi, że mam luz na lewym drążku kierowniczym. Na 99% walnięta maglownica.
Dalej...
Mam możliwość skołowania maglownicy od Golfa Mk II 1.6D. Pytanie: Czy będzie pasowała i czy "skórka warta wyprawki"? Podobno Golf Mk II, Mk III i Vento mają te same zawieszenia (przynajmniej przód).
_________________ Co nie może zabić, to wzmocni...
Zapraszam do oceny mojego furaka.
Podobno Golf Mk II, Mk III i Vento mają te same zawieszenia
Po części i tak, ale przekładnie kierownicza różni się co do wersji ze wspomaganiem i bez wspomagania. Golfy II praktycznie nie miały wspomagania poza nielicznymi wyjątkami. Jednak i tak wątpię, żeby pasowało... jeśli nie da jej się naprawić, musisz szukać takiej od wersji ze wspomaganiem.
Okazało się, że po wymianie ^^tego^^ wszystkiego układ jezdny ucichł. Poprostu luzy na tych wszystkich po kolei elementach się sumowały i dawały złudzenie walniętej maglownicy.
Jeszcze tylko we czwartek na geometrię i samochodzik (prawie) nówka
... no i przy okazji mech. zmienił mi mażetę bo była rozerwana
Dzięki wszystkim za sugestie.
_________________ Co nie może zabić, to wzmocni...
Zapraszam do oceny mojego furaka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum