konstrukcja cała na szczęście, poszło po podłużnicach, a próg pogięło bo błotnik go ścisnął. trochę dach w jednym miejscu wstał a tak to jeszcze do przyjęcia. Po konsultacji z blacharzem zrobi go i będę się dalej nim cieszył Na początku się załamałem ale pieniążki są to się zrobi. Wszystko gdzieś w 2/3 tysiącach się zamknie. Może i to dużo ale żal mi go oddać na złom. A ostatnio zmieniłem radio, głośniki, nowa antena do CB, nowa gałka zamiany biegów podświetlana, mieszki, pokrowce, dywaniki i centralny ze scyzorykami.
Koledzy. Urwał się taki wąż gumowy wraz z kolankiem, nie wiem co trzeba kupić żeby to naprawić, czy to się kupuje całość czy jakiś element. Ten gumowy wąż idzie parownika gazu.
No i nareszcie go mam Wczoraj, Ventolot został odebrany od blacharza. Super prezent na 18ste urodziny Chciałbym podziękować ventylek86, który dużo mi pomógł kompletując części. Teraz furka stoi u drugiego mechanika aby dostać nowe hamulce Brakuje jeszcze kilku detali jak listwy z błotnika czy blendy ze zderzaka ale to wkrótce Ważne że odpalił i jest chętny do jazdy a na dole zdjęcia efektu pracy.
Zbliża się czas wymiany oleju w silniku i mam problem bo nie wiem jakiej lepkości zalać
Wiem tylko że lany był castrol. Przebieg 153tys, na gazie 40 tys. Jakieś podpowiedzi?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-19, 19:32
Kramcio napisał/a:
Któryś z tych?
To syntetyki ja mam 270 tys i śmigam na 10W40 Mobil-a....silnik jeszcze się nie zatarł więc coś tam chyba smaruje, a że na tym jest ok to nie zmieniam.
Kramcio napisał/a:
A rozrząd co ile się wymienia?
Co 60-70 tys km. Rozrząd w 1.8 to jest to....rolka 50-60zł, pasek 40zł.....i to wszystko w markowych gratach.
Silnik: 1.8 ADZ +GAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 414 Skąd: z centrum :P
Wysłany: 2010-09-21, 20:06
WAFEL czemu 15W40 moim zdaniem dobrze zrobił że zalał półsyntetyk, po 1 dlatego ze to najlepsze rozwiazanie gdy sie nie wie co było, po 2 dlatego ze w cieżka zime mineralny wcale silnikowi nie słuzy przy rozruchu , a ostatnio takie zimy mamy
Ostatnio zmieniony przez aro1120 2010-09-21, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 ADZ +GAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 414 Skąd: z centrum :P
Wysłany: 2010-09-21, 21:25
jeszcze takie małe OT a słyszeli panowie o tych przekretach z olajami jakto facet przyszedł do drukarni i chciał 30000 etykiet mobila albo castrola nie ma wiec pewnosci ze napewno wlał półsyntetyk
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze przewodów wysokiego napięcia, jakiego producenta polecacie? Zauważyłem że kable są jeszcze oryginalne i jest na nich przebicie, iskierki sobie hulają, także pasowało by je zmienić ale nie sztuka jest takowe kupić, Vencia lata na gazie a to przy wyborze chyba też istotna sprawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum