Witam kolejny problem który próbuję usunąć w moim bolidzie to brak oświetlenia na panelu sterowania nawiewem, dziś rozebrałem to wszystko i jakimś dziwnym sposobem wypadła spod tego białego plastiku który jest przymocowany mała żaróweczka którą włożyłem na miejsce i skręciłem wszystko z powrotem jak być powinno. Po włączeniu wieczorem świateł panel jest podświetlany ale najbardziej podświetlone jest pokrętło temperatury ponieważ jest po środku a do pokręteł bocznych to światło dociera ale bardzo słabo może jest coś nie tak, ile powinno znajdować tam żarówek macie na to jakąś rade a może macie jakie pomysły na jakąś przeróbkę czekam na propozycje PzDr.
_________________ nie odwracaj się, póki jeszcze nie wiesz czego potem zechcesz.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-26, 03:12
mario7911 napisał/a:
podświetlone jest pokrętło temperatury ponieważ jest po środku a do pokręteł bocznych to światło dociera ale bardzo słabo może jest coś nie tak, ile powinno znajdować tam żarówek macie na to jakąś rade a może macie jakie pomysły na jakąś przeróbkę czekam na propozycje PzDr.
Wystarczy to wszystko umyć i seria będzie nalezycie świeciła.
http://allegro.pl/golf-3-iii-vento-tuning-led-pokretel-nawiewu-i1242994783.html
chyba wszyscy mają jego podświetlenie
Dzięki sław71 za pomoc powiedz mi tylko jak to wygląda jak sobie kupię takie podświetlenie czy to jest montowane na miejscu tamtego białego plastiku czy trzeba coś przerobić?
_________________ nie odwracaj się, póki jeszcze nie wiesz czego potem zechcesz.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-09-26, 11:17
mario7911 napisał/a:
Dzięki sław71 za pomoc powiedz mi tylko jak to wygląda jak sobie kupię takie podświetlenie czy to jest montowane na miejscu tamtego białego plastiku czy trzeba coś przerobić?
montaz jest bardzo prosty trzba tylko troche czesci wywalic ,ale i tak zrobisz wszystko w 15 min.
tutaj masz instrukcje
http://www.ace.vot.pl/ind...id=51&Itemid=32
ps dla klubowiczy jest 5 % znizki
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
montaz jest bardzo prosty trzba tylko troche czesci wywalic ,ale i tak zrobisz wszystko w 15 min.
tutaj masz instrukcje
http://www.ace.vot.pl/ind...id=51&Itemid=32
ps dla klubowiczy jest 5 % znizki
dzięki za linka na pewno się przyda
dokladnie jak pablomed, pisze jesli masz thermotronic to panel podlaczony pod specjalna skrzynka wiec żeby to zadziała jest potrzebna mała przeróbka ale Pan Andrzej to robi wiec nie ma problemu cytat ,, Trochę większy problem z montażem jest w wersji THERMOtronic, ponieważ za środkowym pokrętłem regulacji temperatury znajduje się puszka z elektroniką i nie ma wystarczająco miejsca. Gdyby ktoś chciał zestaw do tego panelu proszę o kontakt. "
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-26, 21:52
mario7911, tak jak wyżej napisałem, umyj 3 elementy....panel, pająk oraz zielony barwnik (nasadka na żarówkę) mimo iz nie widać brudu, po zabiegu wszystkie pokrętła świecą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum