Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2011-02-07, 14:17
Podepnę się pod temat
Jeżdżę na gwincie MTS, wymieniane przy okazji były wszystkie elementy zawieszenia i po kilku miesiącach pojawiły się stuki z przodu po stronie pasażera. Słychać je głównie na równej nawierzchni... wizyta na stacji diagnostycznej nie wykazała żadnych luzów, mój mechanik również nic nie wykrył... wymieniłem dodatkowo na wszelki wypadek praktycznie i tak nową poduszkę amorka ale to nie rozwiązało problemu... poczytałem, że przyczyną może to być odkręcona nakrętka na wkładach amortyzatorów - chodzi o tą śrubę, która mocuje amorek do poduszki (u mnie jest mocno przykręcona) czy o jakąś inną ?
Da się to jakoś sprawdzić czy problemem jest ta nakrętka na wkładach amortyzatorów?
Panowie pomóżcie bo nikt nie wie co u mnie stuka :/
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-02-07, 18:57
archeolog napisał/a:
To normalne że stuka ... gwint
To chyba na jakiejś lipie latasz skoro to normalne według ciebie....
Co do stukania to nie pomogę bo najlepiej jest to słyszeć...ale jak ci puka na nierównościach to właśnie najczęstszym objawem jest luźne łożysko z poduszką.......A Może się wylał??
Silnik: 1.9 tdi 1z Pomógł: 14 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 799 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2011-02-07, 23:06
No właśnie puka na równej nawierzchni a wymiana poduszki z łożyskiem (Lemforder) nic nie pomogła... ktoś mi odpowie czy można jakoś rozpoznać luz na nakrętkach wkładów bo nie uśmiecha mi się ponowne zwalanie kolumny i robienie geometrii :/
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-02-22, 08:38
he ciekawe... od kiedy za wjazd na szarpaki chca kase?? ja zawsze jak roiblem prezglad to brali mi na szarpaki i nic dodatkowo nie placilem... PZM napewno bieze kase bo jak trzeba tam zrobic prezglad i rok w gore to trzeba im pokazac odpowiedzni pieniazek i robia wszystko
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2011-02-22, 10:46
U mnie 30 zł i w miare rozgarnięty gość sprawdzi wszystko nawet podnosi do góry i sprawdza luzy bez obciążenia . Radze nie wymieniać części na oślep bo szkoda kasy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum