Wysłany: 2010-10-15, 16:02 2.0 93 rok fabryczne podświetlenie kratek nawiewu + ABS
Witam wszystkich
Jestem początkujący z modelem Vento i dlatego chciałbym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych kolegów.
Posiadam Vento 2.0 GT z roku 93, które posiada podświetlenie kratek nawiewu (zamknięcie i otwarcie nawiewu), odkryłem to przypadkiem przy wymianie żarówki od ręcznego w liczniku.
Problem jest taki, że żadne z podświetleń nie działa. Nie ma tam żarówek więc nie wiem co i jak, może ktoś kiedyś napotkał podobny problem i mógłby mi pomóc.
Sprawa wiadomo dotyczy tylko estetyki, ale dobrze gdyby podświetlenie działało.'
Druga sprawa to sterownik ABS, elektryk po podłączeniu się do kompa stwierdził, że program łączy się ze sterownikiem ale nie może pobrać z niego żadnych danych i stwierdził, że walnięty jest sam sterownik. Również w tej kwestii liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam Serdecznie i dziękuję za wszelkie odpowiedzi a zwłaszcza za te pomocne:)
co do podswietlenia nawiewo to wlutuj diody i po problemie no chyba ze nie ma nawet tam instalacji to ktos albo zmienial deske albo sama gore z kratkami
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2010-10-15, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2010-10-15, 16:59
VWvento2.0GT, były modele bez podswietlenia ale masz ten plus ze masz tam miejsce, wiec tak jak lesny1982, pisze diody i jazda poszukaj na forum gdzies powinno byc o tym, sam nawet pisalem i jakies fotki dodawalem jak nie znajdziesz to pozniej podrzuce co i jak dokladnie
Druga sprawa to sterownik ABS, elektryk po podłączeniu się do kompa stwierdził, że program łączy się ze sterownikiem ale nie może pobrać z niego żadnych danych i stwierdził, że walnięty jest sam sterownik. Również w tej kwestii liczę na Waszą pomoc.
sterownik może być walnięty, ale po pierwsze trzeba zwrócić uwagę, że nie wszystkie Vagi go obsłużą. Pojedź do innego elektryka i spróbuj się podłączyć.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-10-18, 22:11
co do ABS, to jak zachowuje się jego kontrolka? świeci cały czas? Miga po włączeniu zapłonu i potem świeci się non stop czy gaśnie? Właściwie to nie napisałeś czy ABS działa czy nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum