Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-05-27, 00:43 Problem z demontażem wahacza
Zabrałem się wreszcie za remont zawieszenia i sprawa stoi na poziomej śrubie wahacza która to pościła bez problemu a po wysunięciu łepka na ok 1cm pojawia się straszny opór odkręciłem jeszcze z 1.5cm przedłużką 50cm i się wkurzyłem bo nie wiem o co chodzi śruba nie siedzi juz w gwincie a ledwo co sie kręci do tego się nie wysuwa . podważałem jak i waliłem młotkiem prubując wybić chwasta .... nic nie pomaga
Silnik: 1.8narazie;] Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2010 Posty: 762 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-05-29, 15:22
Śruba wyszła po walkach co ciekawe do samego koniuszka gwint o coś się zapierał . Potrzebne było dużo oleju i wd-40 z drugim wahaczem nie bylo takiego problemu śruba po ok 1 cm dała się wykręcić palcami...
W mojej Ventce śruby sa tak zapieczone , że trzeba bedzie obciąć i nagwintować . Zadne WD-40 czy różnego rodzaju ciecze rozpuszczające rdzę nie dały rady . Masakra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum