Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-11-08, 16:09 Było vento i jest Vento...
Witam po dlugim czasie jezdzenia roznymi autami mialem znowu kolizje swiezo kupiona audi 80 b4 Wiec teraz postanowilem kupic vento
silnik 1.9 TDi
-1995r
-2x poduchy
-centralny
-el. lusterka
nic szczegolnego zwykla seria ,musze troche porobic rzeczy biezace takie jak poduszka pod silnikiem wydech itp a pozneij zobaczy sie
Wysłany: 2010-11-08, 16:34
WAFEL napisał/a:
no nie gadaj i nic nie mowiles ehh szkoda audi...ale widze ze wrociles na dobra droge
oj to szybko sie dzialo kupilem miesiac poje4dzzilem i je lop mi wyjechał ale teraz znalazlem ventyla w tdi i jest spoko troszke doprowadze go do ładu i bedzie jezdzil:)
lukasz17, Auto ma potencjal i tak jak piszesz zobaczymy co czas przyniesie. Osobiscie widzialbym go z ciemnymi dodatkami i z pakietem GT. Fajnie beda sie zgrywaly plastiki z lakierem A tak to nie pozozstaje mi nic innego jak zyczyc bezawaryjnej jazdy i taniej ropy
Wysłany: 2010-11-18, 16:33
ostanio pare dupereli zrobilem
zalozylem nowe linki od recznego teraz staje bokiem
powymienialem zaroweczki w liczniku
wymienilem poduszke pod silnikiem jednak musz ejescz edwie pozostale wyminic(centralna z przodu i od skrzyni... drogie te poduszki??)
dzsiaj zalozylem nowy ostani i przed ostani wydech ale jescz ecos farfoli przy kolektorze
na dnaich bede zmeinail reszte poduszek uszelke miski olejowej i oliwe
a zapomnailem dodac dzsiaj zalozylem zimowki 175/65/14 ale zle mi wywazyli kola i telepie kierownica od 110 do 170 dalej nbie probowalem
jutro jade tez do kolesia ma mi zmeinic uszczelki na pompie wtryskowej bo sie poci:/
Wysłany: 2010-12-14, 16:57
zeby nie bylo z enic nie robie
wymienilem ostatnio
-olej i uszzcelke miski olejowej
-termostat
-filtry i uszczelki pompy wtryskowej
-pouzupelnialem braki podswietlkania licznika i wymylem pajaczek do podswietlania nawiewow,
-zakupilem dwie nowe zimowki debica frigo 2
-zmienilem ostatni i przed ostatni tlumik , jeszcze tylk oelastyczna zloczke musz ewymienic.
-zrobilem licznik bo czasmi predkosci nie wskazywal...(okazalo sie z esilniczek sie odlutowal,pekly luty)
-jak bedzioe cieplej to podspawam podloge i polakieruje klape bo clar zlazi
- i na dniach musze rozrzad wymienic
to chyba na tyle granie zalozylem z golfa radyjko pioneera i glosniki pioneera akurat ktos wpolce zroibl dziury na jajka,ale inne glosniki niz te co byly w golfie troszke starszy model bo mialem w domu a te z golfika leza sobie w pudeleczku:)
chyba tyle zrobie na dnaich zdjecia jak moj prezmieszczalnik wyglada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum