nowy mam nadzieje ze nie dlugo bedzie widac po furce ze umiem sie nim posługiwać;D na pierwszy plan idzie cala podloga,progi i wszytko co bedzie smierdzialo rdza;D co nastepne juz nie powiem:D
_________________ Ja nie jezdze za szybko, poprostu latam za nisko...
no i w silniku został wymieniony wał korbowy na ten z 110 wszytko robione przed domem:D wiec grubo w srode podlanczam do konca silnik i testowe odpalenie;D zostalo zamontowane jeszcze przednie zawieszenie -40 na zalozenie czeka tyłek -40. Ventylek powoli wraca do sił.
Panowie i panie jaka blache na podłoge dać najlepiej 0,8mm bedzie dobra? a co do silnika wszytko podłaczone w czwartek ustawie rozrzad i zobaczymy czy zaklekocze;)
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-08-24, 20:11
shakur napisał/a:
0,8mm bedzie dobra?
Powinno styknąć, chodź z tego co ja pamięta, gdy bawiłem się w smarkanie migomatem to chyba jedynkę dawałem tzn 1mm.....a nawet jeśli to 1mm to w zupełności styka.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-08-24, 20:14, w całości zmieniany 2 razy
Obecnie zrobiłem całą podłoge oraz wymienione zostały progi, został kupiony akumulator BOSHA 74Ah stary padł. Pare moich uwag jeżeli ktoś się bedzie brał za to progi jak i blachy auta można robić z blachy 0,8mm ja progi kupiłem gotowe za dużo zgnite miałęm, podłoge natomiast radze robić z blachy grubszej standardowo chyba jest na podłodze 1,2mm czy cos takiego i taka radze używać trudniejsza w modelowaniu ale za to pancerna;D miejsca podatne na wgniecenia przez podnosnik lepiej na tym etapie wzmocnic dodatkowymi platami blachy. Co bedzie sie teraz działo z autkiem... Stoi u mechanika na wymianie wszytkich końcówek i gum w zawieszeniu założone zostanie do końca zawieszenie MTS -4/-4 wymienione całkowicie tylnie chamulce . to ze strony warsztatu wszytko, od siebie dodam ze zostanie zrobiony sadlook, tylnia klapa zostanie pozbawiona blendy pod tablce i z blachy zostanie wymodelowana odpowiednia wneka na nia zderzaki zostana pozbawione rowków, zespawane zostana listwy na drzwiach, tylnie jak i przednie nadkola musza zostac wyspawane ze wzgledu na rudego wiec przy okazji zostana poszerzone:) poki co to na tyle auto zostalo i tak juz mocno doinwestowane a to jeszcze nie wszytko na lato planuje nowy lakier ktory dopelni zaglady.
Pozdro Hej!!
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-11-20, 09:03
no widze kolego ze dzialasz konkretnie
shakur napisał/a:
tylnia klapa zostanie pozbawiona blendy pod tablce i z blachy zostanie wymodelowana odpowiednia wneka na nia
pewnie pod tab. US
shakur napisał/a:
zespawane zostana listwy na drzwiach
tego yp lp;ego na twoim miejscu bym nie robił tp calowicie psuje wyglad autka ( jak dla mnie)
ale widze ze i rowki ze zderzaków maja zniknąć wiec tez zabardzo listwy nie bede tu pasować
ale lepiej przemyśl to 5x
Właśnie w tym sek że myślałem nad tym bardzo długo i wiem jak chce żeby auto wyglądało i jeżdziło na wswzytko przyjdzie czas narazie silnik mam zrobiony więc mam nadzieje że troszke pojeżdzi jak ogarne blacharke i wnetrze trzeba zbierać na mocniejsze serducho:D
shakur, gratki za to ile wsadzasz w ventyla serca, kasy i czasu Auto sie zmienia na wielki + i mam nadzieje ze uda Ci sie zrealizowac plan jaki obmysliles!!! Kurcze jak ja jedze ze nie widze takiej fajnej fury na ulicach
Mały update info Zakupiłem dziś Światła na przód ANGEL EYES chrom co by pasowały do lamp z tyłu no i nowe kierunki z halogenami+ postoje takze chrom. Czemu takie zakupy ? a no dlatego że wczoraj na "7" tir mnie nie zauważył przez mgłe i było słabo:P bo obecne lampy straciły praktycznie odblask:P "odpadł". Co się pozmieniało nowe mieszki zawitały czarne skórzane obszyte czerwoną nicią. prawdopodobnie jak przyjdzie mi jutro maszyna będe prał tapicerkę i jak by ktoś chciał wyprać tapicere zapraszam myślę że się dogadamy:)
DO USŁYSZENIA cdn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum