Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-11-21, 13:26
vwkrzysio napisał/a:
vold napisał/a:
na pełnym baku LPG 26 litrów w trasie około 410km
ładny wynik ja swoim byłym robiłem na 28l niecałe 200km
Ja nawet jakbym chciał, żeby mi tyle spalił (28l niecałe 200km) mając buta w podłodze to nie dałbym rady ale to zależy od silniczka... no i innych rzeczy
moj 1z zlopie 6l w miescie i na baku( nie schodze ponizej 5l do rezerwy ) zrobie jakies 900 km w miescie przy czym tras prawie nie robie. Czasem jakis zlocik Jak wracalem z Radomska poi kupnie ventyla to spalanie mialem 4.6l przy jezdzie 130-150 km/h. Raz w miescie udalo mi sie przy sprzyjajacych warunkach zejsc do 2.9 ale + - trzeba dodac kolo 0.5l przez chipboxa wiec suma sumarum 3.4
silnik 1,9 d - 850km lato czy zima zawsze ok.6l. na 100km jazda mieszana ale więcej miasto.
to duzo Ci pali moj 1.9 TD bierze okolo 6.5 jak go zbutuje a 1.9D zwykly moj spali nieraz nie cale 5
powiem Ci że b.dobry masz wynik. Jak to robisz? Może wina jest mojej pompy wtryskowej? Należy jej się regeneracja bo na gorącym silniku obroty spadają na 700-750
powiem Ci że b.dobry masz wynik. Jak to robisz? Może wina jest mojej pompy wtryskowej? Należy jej się regeneracja bo na gorącym silniku obroty spadają na 700-750
wyreguluj se obroty
już to robiłem. Rano gdy sobie trochę "poklekoci" to mam obroty 920. Gdy już się rozgrzeje do 90 stopni i go wyłączę i za chwilę odpalę to już mogę zapomnieć aby wrócił na 920. pozostaję tak aż do ostygnięcia. mój mechanior powiedział mi że to wina pompy wtryskowej a ją należy regenerować po 200tys. a moja ventka ma 240tys.- więc czas na regenerację
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum