Wysłany: 2010-11-26, 17:31 Nowe klocki i stuka???? co to może być??
Witam wczoraj wymieniłem klocki a dzis jezdziłem no i jak jade samochodem ma obciążenie czyli jak ciągnie silnikiem to jest cicho a jak puszcze gaz ma taki luzik samochód to stuka i jeszcze nie stuka jak hamuje i to tak jak by po dwóch stronach? jak ktoś miał cos podobnego to proszę o podpowiedzi klocki jestem na stówe ze to wina klocków bo wczesniej było ok tylko. przestaje stukać jak ciągnie silnikiem lub gdy hamuje a tak to stuka.
a klocki mam takie ze sprzężynką na górze bo jest 2 rodzaje. bez i z
pozdrawiam licze na pomoc z waszej strony
Ostatnio zmieniony przez marcinekw1 2010-11-26, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
jakich blaszek? jak spinam klocki ? nic takiego nie było wykręciłem cały zacisk cofnąłem tłoczek wsadziłem nowe klocki i skręciłem a tam nie było żadnych blaszek czy cos takiego???
On nie ma tych blaszek bo to nie jest ten typ zacisku do tego klocka.
Ja to delikatnie na obudowe klocka i miejsce styku zacisku dalem smar miedziowy i nic nie stuka, nic nie puka.
Z ciekawosci spytam jaka firma klockow? Ferodo?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum