Witam! Byłem bardzo zajęty ostatnim czasem i nie miałem czasu porobić fotek samochodu.
Ford Focus Mk1 z 2001roku, sprowadzone z Włoch
Silnik 1.8 TDDi 90PS (140tys. km)
Wyposażenie:
-elektryczne szyby
-klimatyzacja
-centralny zamek
-autoalarm
-ABS
-2 poduszki powietrzne
-Immobilizer
-16"cali alufelgi
A tutaj zimą, już na zimówkach (oponki Dunlop Winter Response-polecam)
Jakość nie powala,bo były robione telefonem.
Minął lekko ponad miesiąc odkąd go mam i jestem bardzo zadowolony. Ma swoje mankamenty (nie zawsze działa centralny zamek od strony kierowcy, od pasażera wszystko działa jak trzeba ) ale ma mnóstwo zalet, które sprawiają ,że aż chce sie ciągle jeździć ;D
Swistakes napisał/a:
:( Jakoś nie potrafie tego skomentować
Ale oby Tobie wszystko szło jak po mysli
Jak narazie wszystko idzie po mojej myśli. Nie wiem skąd taka reakcja
Rafik napisał/a:
mozecie mnie zlinczowac za to ale mowie jak jest wiele razy takim smigalem i mi sie podobało audio w seri ładnie gra chodzi i sie zbiera
No i widać ,że śmigałeś Audio gra świetnie, prawda. Do dziś nie mogę wyjść z podziwu (w moim venciaku to była pięta achillesowa ;p) Zbiera się świetnie. Vento miało wymienioną turbinę z k03 na K14 i boostpina. Mimo dobrego zgrania zbierało się ładnie tak do setki. Później było 'ot, jedzie'. Tutaj auto idzie bardzo przyjemnie, bez bólu, równo do 150km/h i pewnie dalej (więcej nie próbowałem, bo nie mam takiej potrzeby).
Swistakes napisał/a:
Napewno nie jest zły czy cos, jak to sie mówi kazdy ma swój gust I trzeba popierać kogoś upodobania
Racja. Vento bardzo mi się podobało z wyglądu, ale tylko zewnętrznego. Wnętrze (przynajmniej w tak ubogiej wersji jak ja miałem) to porażka, kiepskie materiały, brzydkie. W focusie wnętrze ma styl, jakość. Wszystko jest przyjemne w dotyku. Niebo a ziemia.
Jest jedna wada w tym focusie. Forum focusa rozczarowuje,nic ciekawego na nim nie można znaleźć. W tym punkcie zdecydowany plus dla Vento
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2010-12-12, 07:47
fordzikiem bedziesz latal jak bogaty niestety coraz wiecej ludzi mysli tak jak ty vento lata swietnosci juz ma za soba i sa zamieniane na nowsze auta ja sam myslalem zeby sobie Bore postawic ale w koncu zona jest zadowolona z Ventyla a ja mam kilka samochodow do jezdzenia wiec Vento zostaje
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Narazie nie, ,choć na zimnym silniku mam momentami odczucia czy aby wszystkie wtryski sprawne, jakaś nierówna praca, ale jak juz ma te 70'C to chodzi bardzo dobrze ,równo , wiec raczej wtryski ok. Musze dorwać jakiegoś focusa z takim silnikiem ,wtedy będę wiedział co jest źle, a co 'ten typ tak ma'.
Na starcie musiałem w nim wszystkie świece żarowe wymienic (we Włoszech nie były chyba potrzebne )
No, wczoraj pochwalilem i dzisiaj bach. Ledwie dotelepalem sie na jakieś osiedle i zostawiłem na parkingu. Szapranie, dymek z tyłu. Prawdopodobnie filtr paliwa zapchany. No cóż , tanią ropę psy jedzą.. piją?
może to ten kochany EGR Typowa bolączka i typowe problemy
Niestety nie. Wyminilem filtr i pracowal super... przez minute. Potem juz nie odpalil. sholowalem biedaka do garazu. Jutro postaram sie sprawdzic czy paliwo dochodzi do wtryskow.
No i w tej kwestii VW>>>> Ford . Tutaj zostają tylko mechaniory ,bo nie ma interfejsów ,które bedą dobrze działać dla TDDi, a te które są to bardzo drogie. Na dniach bede badał sytuację. Jak nic sie nie wymyśli, to pod kompa bedzie trzeba.
No i się wyjaśniło . Zapowietrzyła się pompa wtryskowa. Odpowietrzyłem i chodzi jak ta lala Tylko teraz trzeba na paliwo uważać żeby szybko sie nie powtórzyło...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum