Wysłany: 2010-12-15, 14:39 Problem po wymianie nagrzewnicy
Czołem,
operacja wymiany nagrzewnicy zakończona sukcesem no może nie jakimś spektakularnym bo mam 3 problemy otóż:
1. Po podłączeniu aku ciągle palą się kontrolki od ABS i AIR BAG podobno nie ma innej możliwości niż podpięcie pod VAGa i dopiero za jego pomocą skasować te kontrolki do stanu sprzed odłączenia aku. Może jest jakis inny sposob?
2. za cholere nie mogę skręcić schowka 2 z 3 otworów w schowku pasują idealnie 2z2 po bokach te nasadowe tez całkiem całkiem ale sam schowek jest nierówno osadzony i pomiędzy poduszka i schowkiem jest 1cm szparka. Jeszcze bede probowal jutro bo dzis juz przemarzlem i mam dosc ale pewnie to kwestia paru ruchów ktorych jeszcze nie udalo mi sie opanowac
i teraz najlepsze:
3. Zostały mi z montażu 2 krótkie śróbki są to 13 Chociaż by mnie kroili to za nic nie wiem skąd one są sadzac po nich to trzymaja cos powaznego bo to nie sa byle jakie srubki
kurcze tam juz mam wkrecone nasadowe m8 wiec to nie to
a co do szpary to ok ale widac przez nia metalowe wzmocnienie tak ze zle to musze skladac bo napewno tak nie skrece
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-12-15, 22:58
na sruba to wzmocneinia glownego nie trzyma? u mnie w golfie po odlaczeniu aku tez sie zapalily ale pare razy zapalilkem zgasilem i troche ise prezjechalem i zgasly same.
nie zapalily by sie jakbys podlaczyc aku tak jak odlaczales...jak zdejmujes zpierwsze np kleme -(minus) a pozneij + to musisz podlaczyc pierwsz e+ a pozneij -. jka podlaczysz pierwsz e- to wyskoczy blad
wzmocnienie skręcone wszedzie gdzie bylo rozkrecone wiec to nie to :/, co do aku to odpinałem tylko minus i po 2 dniach bez pradu podlaczylem i tu taki cyrk, czyli pozostaje mi tylko podpiecie pod vaga?
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-12-16, 15:22
JacQ napisał/a:
wzmocnienie skręcone wszedzie gdzie bylo rozkrecone wiec to nie to :/, co do aku to odpinałem tylko minus i po 2 dniach bez pradu podlaczylem i tu taki cyrk, czyli pozostaje mi tylko podpiecie pod vaga?
Czyżby u Ciebie też było coś rozkręcane?
Przed rozkręcaniem nie było widać metalowego wzmocnienia od poduszki jutro jeszcze będę próbował zniwelować szparke ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum