Witam! 1,5 m-aca temu kupilem piekne vento wersja glx. Silnik 1,6 na sekwencyjnym gazie. Jechalem do pracy, auto pieknie odpalilo. Dojechalem wszystko bylo ok, ale musialem jeszcze na chwile pojechac do sklepu. Autko odpalilo ujechalo, zatrzepotal i zgasl, i stoi do tej pory. Ogolnie rozrusznik kreci ale nic poza tym zadnej innej reakcji. Wszedzie prasd jest, mechanicznie tez bez zarzutu- wiec co to moze byc- prosze pomozcie bo ja naprawde juz nie wiem co dalej mam robic...
a słychać pompe paliwa jak sie załancza? mojemu tacie tez w czasie jazdy zgasł i 2 mechaników stawiaja na pompe a te same objawy tzn tez kreci az sie akumulator rozładuje ale nie zapali fakt ze ojciec miał mało paliwa i mogła dostac sie woda...
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
ciekawa sprawa - w benzyniaku jak jest iskra i paliwo to musi pojechac a moze stacyjka ci sie podfajczyla i co nie laczy..a pod kopulke zagladales? moze aparat sie rozsypal
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2010-12-17, 21:04, w całości zmieniany 1 raz
ale to bys iskry chyba nie mial jak by to czujnik ten byl ?
to moze ten immo psoci? masz drugi kluczyk do auta to moze sprobuj drugim odpalic - moze od tego mrozu cos sie rozprogramowalo
moj znajomy mial tak w galaxie - tylko jemu nie zgasl tylko rano nie mogl odpalic - ale ktos mu poradzil wziol drugi kluczyk i chyba ze 3 razy sie udalo z drugiego i calkiem stanol - zaciagnolem go do elektryka ten nie mogl zaprogramowac kluczyka od nowa wiec jakos ominol immo i teraz jezdzi bez - to tez bylo w podobna pogode ...
mi sie wydaje ze skoro jest iskra i paliwo to jakas blokada dziala - immo lub jakis czujnik
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-12-17, 21:53
kolego a rozrząd to tylko spojrzałeś czy pasek nie jest pęknięty czy sprawdzałeś dokładnie znaki bo jak przeskoczył ci o jeden ząbek ,np ,to już masz problem ,jeżeli iskra jest paliwo dostaje ,napięcie dochodzi gdzie powinno to nie ma cudów musi być rozrząd albo pompa paliwa ,sprawdż dokładnie
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-12-18, 09:26
sebastian, kolega napisał ze ogólnie odpalał mu tylko na benzynie nigdy na gazie,ale od tego feralnego mementu nawet na benzynie mu nie pali tak zrozumiałem.
Może to być wina immo,ja miałem u siebie ze odpalał chodził 1sek. i gasł jesli to wina immo to kolego odepnij kostke od stacyjki iniech postoi tak 30min i znow ja podepnij i spróbuj.
A ile masz koni bo albo masz kod silnika AEE(75KM) albo AKS(100KM) lub AFT(100KM)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum