Witam podepne sie do tematu mimo iz posiadam golfa IV 1,9 TDI silnik osiaga temperature 75-80 stopni na odcinku 15 km i leci letnie powietrze dodam jesze ze dolny wąż zimny a górny ciepły
to znaczy ze nowy termostat nic nie warty i trzeba wymienić znowu...
mario7911, jakiej firmy założyłeś termostat jedynie oryginalny z ASO nie sprawia problemów z zmienikami rożnie bywa
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
w tej chwili nie mam tego pudełka od nowego termostatu.Ale sprawdzałem we wrzatku ten stary termostat co był poprzenio i otwierał sie normalnie czyli to nie była wina termostatu bo niepotrzebnie go wymieniłem na nowy
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-12-19, 18:43
Marcin100420_, nie do zbiorniczka To Ci może cały układ rozszczelnić. ściągasz przewody z nagrzewnicy i masz swobodny dostęp do niej i tylko do niej i cały ten kwasek lub ocet przeczyści tylko nagrzewnicę a nie np chłodnicę która potem może cieknąć, i w tedy możesz śmiało myć pod ciśnieniem.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-12-19, 20:02
Także słyszałem wiele teorii....w sumie moja kobita używa takze octu do odkamieniania czajnika więc to zdaje egzamin....ale czy robi szkody-tego nie wiem. Bankowo odkamieni, ale jeśli masz słabą nagrzewnice która w pewnych miejscach trzyma się na osadzie to będzie litpon. Z reszta tak czy siak trzeba to ruszyc aby było git.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum