Witam ostatnio Kupiłem halogenki przednie na szrocie w dobrym stanie niestety nie oryginalne i mam taki problem po założeniu ich i włączeniu w nocy praktycznie nie świecą jest tylko delikatna poświata nic nie oświetlają dodam ze poprzedni właściciel coś kombinował przy instalacji i chyba sam ja położył bo niestety jest to chyba nie oryginalna wiązka ponieważ przekaźnik znajduje się kolo akumulatora i leży sobie mam takie pytanko co zrobić żeby dobrze świeciły czy pomoże puszczenie nowych kabli do halogenków? fotki dodam dzisiaj wieczorem jak świecą . Z góry wielkie dzięki za pomoc:
halogeny montowane w vetnto to halogeny przeciwmgielne montowane nisko w zderzaku nie sa to halogeny dalekosiężne wiec nie wpływają na znaczna poprawę widoczności przy klarownej przejrzystości powietrza;) ... spróbuj je wyregulować może po założeniu są źle ustawione i stad to marne światło na pewno nie ma z tym nic wspólnego wiązka skora halogeny świeca... czym włączasz te halogeny z oryginalnego włącznika świateł czy z dołożonego włącznika
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
jak masz oryginalny włącznik to nie rozumie po co te kombinacje ... wpinasz sie + w jedno jedyne puste gniazdo w dużej wtyce nad chodnica - ciągniesz do aku pod - i po sprawie bez zbędnych kombinacji ( oryginalnie kabel + pociągnięty jest w oryginalnej wiązce bezpośrednio do kabiny pod włącznik , wystarczy dorobić tylko wiązkę do kostki nad chlodnica)
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2010-12-19, 15:39
ja mam zalozone halogeny firmy hella w matalowej takiej obudowie z tylu i swieca norma poprosty musi odregulowac. ja regulowalem na oko, w kilku metrach od drzwi garazu. zrobilem zeby swiecily w jednakowej wysokosci, troche nizej od normalnych swiatel. i jakby GIT! zarowecki wstawione po 55watt narva.
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2010-12-19, 15:49
hmm... ja gdy sobie montowalem halogeny, wiodlem spejalnie nowe druty poniewaz nie mialem oryginalnego wlacznika z funkcja na halogeny, dlatego postavilem oddzielny przycisk. tez stavilem taki przekaznik poto by on bral na siebie cale obciazenie z zarowek, by nie popalily mnie wlacznika i przewodow. oraz oddzialnie stavilem zabezpiecznik. o tak jezeli cos zrozumiale
Wysłany: 2010-12-19, 16:11
przepraszam za 2 post z kolei ale schodzilem na podworko i zrobilem fotki jak swieca halogeny. hrubek18, moze i u ciebie tak swieca to jakby norma
sprawdź co za żarówki tam siedzą , luknij w jakim stanie sa odbłyśniki i samo szkło halogenu i daj znać ... dużo zależy od tych dwóch rzeczy żarówka musi być dobra no i wyregulowane halogeny
Jeśli halogeny mają obudowę czarną z takiego jakby plastiku, to nie ma siły, będą lipnie świecić, co gorsza, pod wpływem temp. może się stopić cała obudowa - przechodziłem to, więc wiem. A jak obudowa jest koloru takiego brązowawego, takie jakby szkło czy coś podobnego, to jest to bardzo dobry halogen i z nim problemów nie powinno być. Po prostu Hella dała dupy z niektórymi halogenami i jest jak jest. Ale do prawidłowego świecenia musza być dobrze wyregulowane halogeny - służy od tego śrubka torx na przodzie.
Dzisiaj rozebrałem halogenki i niestety soczewka jest cała pomarszczona,przełożyłem ze starych halogenków i świecą dobrze już:) Dzięki za wszystkim za porady:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum