Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
TEDE znieważa Ventki
Autor Wiadomość
spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2007-02-28, 16:58   TEDE znieważa Ventki

Znany pewnie większości raper TEDE nagrał w miarę niedawno temu nową płytkę wraz z Numerem RAZ i resztą składu (Warszafski Deszcz). Płytka ogólnie spox, zawsze lubię te klimaty, ale co mi się nie spodobało, w dwóch piosenkach obraża nasze furki...

Piosenka o tytule Prezent:

Psy z radarem stoją obok Venta, jadę, skurw... mnie zapamięta...

Piosenka Fury:
Seicento, to za mało, szemrane Vento, spier... pało...

To tak w telegraficznym skrócie normalnie zastanawiam się czy nie wypieprzyć w kosmos płytki...

WFD_Reminiscencje-kopia.jpg
Plik ściągnięto 10599 raz(y) 15,12 KB

theority 
Vento 1,9 TDi

Silnik: 1Z
Wysłany: 2007-02-28, 17:00   

Ale rzucaj w niego :[

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2007-02-28, 18:03   

ja osobiście to go i tak nie lubiłem bo się ostatnio strasznie spedalił, komercja i te sprawy, jedyne co mi sie podoba to taki stary kawałek "drin za drinenem"-taki czasami troche "życiowy"

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2007-02-28, 19:00   

theority napisał/a:
Ale rzucaj w niego :[

POPIERAM !!
:młotek:

Nigdy gościa specjalnie nie lubiłem ale teraz to już go nie cierpię :nerwus:

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2007-02-28, 19:34   

Ja tego typu muzyki to w ogóle nie lubię, wszyscy ciągle w kółko o tym samym nawijają, policja i policja, aż się :rzygi: chce, są niektóre kawałki fajne, ale to tylko niektóre, A kij mu w plecy, i tak go nie lubię.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-02-28, 19:56   

Odkąd pamiętam słuchałem hip-hopu, kiedy inni jeszcze o tym nie myśleli, moje szerokie spodnie zazwyczaj wszystkim w tamtym czasie kojażył się z jednym, że narobiłem w gacie :-) Potem wykwitły tony pseudo skate'ów i innych peudo hip-hopowców.

TEDE zawsze był spox, szanuje go za to że nie udaje biednego dzieciaka z blokowiska, bo 90% z nich nie była nigdy biedna, tylko za takich się podają w piosenkach.. No może PEJA, ale to trudno hip-hopem nazwać, zwykły żuł, którego dresy słuchają... Tede zawsze mówił, że gdyby niekasa rodziców nie nagrał by nic. Jak zresztą wszyscy, Kaliber itp itd. To nie Stany i Getta w latach 80-tych :-)

Tygrysisko napisał/a:
ostatnio strasznie spedalił, komercja i te sprawy

A jaka muzyka nie jest komercyjna? Nie lubię jak ktoś gada, że inny to komera. Po to każdy z nich tworzy żeby zarabiać. Czy gwiazdy rocka jak The Rolling Stones to robili to charytatywnie? Nie, po to się komponuje żeby zarabiać i nie kumam tekstów,ze coś jest komercyjne. nie komercyjne by był wtedy jakby nagrał sobie demówkę czy nawet LP i trzymał ja pod poduszką. Jak da to paru osobom to już jest komercja (zgodnie z definicją komercji).

TEDE, jak dla mnie spoko koleś, fajne bity, głupie teksty i niezła śmiechawa... Choć jeg welurowe dresiki są straszne, i tym bardziej nie kumam, że nie któe z tych dresików potrafiły kosztować 5 tys dolców... CHORE...

Wracając do piosenki, jak on mógł szczyl jeden :-) Moje kochane autko obrażać... Musimy nagrać utwór na jego Bejce siódeme :-)

Dzolo 
Ventomaniak

Silnik: Turbo Bena
Wysłany: 2007-02-28, 20:37   

spyro napisał/a:
No może PEJA, ale to trudno hip-hopem nazwać, zwykły żuł, którego dresy słuchają...

:wow: Pojechałes ostro ! Peja to jeden z najlepszych polskich raperów .

Moim zdaniem to ten ''Tede'' sprzedał się jak ku....a i nie chodzi tu o jego muzyke
tylko o telewizję np ''Operacja Tuning '' :hahaha: Co ten pajac wie o tuningu :buuu:

Co do tych Vento w tekstach to się zdenerwowałem bo zaczyna mnie to wku....ć że ten Vw jest tak kojarzony z psiarnią . Przeciesz Vektry , astry , seicento i wiele innych smiga ale ku....a nie , Vento jest tylko policyjny
:nerwus:

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2007-02-28, 20:37   

a ja nie mogę jego stylu bycia, to ciagłe szpanowanie kasą i wogóle jaki to on nie jest. Żalu d.. ściska jak widzę teledyski tego frajera, to jak sie na nich zachowuje, poprostu tego nie mogę. Kiedyś miał jakiśtam styl, a teraz to juz totalne bagno. Ostatnio widzę że na TVN turbo dorabia. W hip-hopie zauważyłem dwie sprawy, albo ktoś żali sie ze jest z blokowiska, jak mu źle, że nie ma perspektyw na życie, albo tatalnie szpanuje kasą i pokazuje sie na teledyskach z jakimiś tanimi dupodajkami tak jak tede...poprostu dla takich ludzi nie mam szacunku i tyle...

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2007-02-28, 20:50   

Dokładnie, popieram w 100 procentach, i dlatego też nie lubię polskiego (pseudo) rapu, tu gadają o biedzie, a żyja w luksusach, poza tym, tacy frajerzy bujaja się w dresach w bmw i uważają sie za niewiadomo kogo. Dobrze mi kiedyś powiedział znajomy, że nigdy w życiu nie kupi bmw, pomimo ze mu się podobają, bo ta marka zeszła na psy przez takich właśnie wieśniaków, bnw 3-ka, pseudo wieś-tuning, jedna ręka na kierownicy, bum, bum, bum i to wszystko na co ich stać ? Ale pomijając już to, jak słyszę takiedo tedego czy peje, to aż w żołądku treści mi sie przewracają, nie ma chba normalnego hip-hopu, który by nie nawijał w kółko o policji, jacy to oni nie dobrzy i o braku kasy (tej, której już im wychodzi z kieszeni, bo sie nie mieści) ehh :[

Respect 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.8 & 2.
Wysłany: 2007-02-28, 21:05   

No te stare kawałki tedego i pejowca jeszcze oblecą, ale to co teraz nagrywają to troche dno, nie ma co posłuchać już tak jak kiedyś, liczy sie tylko kasa, no ale z tym operacja tuning to już porażka niemiłosierna

theority 
Vento 1,9 TDi

Wysłany: 2007-02-28, 21:54   

spyro napisał/a:
nie komercyjne by był wtedy jakby nagrał sobie demówkę czy nawet LP i trzymał ja pod poduszką. Jak da to paru osobom to już jest komercja (zgodnie z definicją komercji).

No to się sprzedałem :P Normalnie komercja ze mnie sie zrobiła :hahaha: Dobrze że jeszcze czasem pojeżdżę na desce to nikt mi nie powie że jestem pseudo :hahaha:

P.S. Może jakiś bojkocik oficjalny na TeDeFuszja ?? :P

Vento 2.0

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2007-02-28, 23:30   

W sumie to nawet nie ma tu kogo bojkotować bo teduś sam sie bojkotuje aranżując sie na jakiegoś asfalta obwieszonego złotem widzianego w vivie czy mtv.

idgray 
Pan i władca oktanów
vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu
Wysłany: 2007-03-01, 08:27   

E tam nie ma jak Nyguz i jeździ lowriderem :lol2:

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-03-01, 18:15   

Dzolo napisał/a:
Peja to jeden z najlepszych polskich raperów

Jejku,nie mogę czytać takich rzeczy. Peja to zwykły dres, lump, zresztą każdy dresiarz go słucha... Kiedyś
Dzolo napisał/a:
Co ten pajac wie o tuningu

był inny, ale teraz jest właśnie taki. Z niego taki raper jak z koziej d... trąba :-)

Oj zapewniam Cię, że bardzo dużo... Widziałeś jego fury?

Tygrysisko napisał/a:
a teraz to juz totalne bagno

Styl z USA, jak P. Diddy itp itd. Czyli kasa na wierzchu.

sebastian napisał/a:
tu gadają o biedzie, a żyja w luksusach

Ludzie ,pokażcie mi biednego muzyka gdziekolwiek w świecie. Rap, powstał w latach 70-tych w gettach murzyńskich w USA, na małym keybordzie wygrywany prosty bit... Od dawna to sposób na kasę i żaden raper nie jest biedakiem. I mnie ot nie przeszkadza, bo jeden zarabia śpiewając i inny szyjąc itp itd...

Dobra, żeby nie było że to mój Bóg albo co... Nie mam nic do kolesia i większość jego piosenek nadal uważam za zajefajne, do autka jak znalazł... Peja itp osobniki to przedstawiciele nizin społecznych, widzieliście wywiad u Wojewódzkiego? Porażka. Lump do ntej potęgi. Hiphopu słucham od hoho i jeszcze trochę i nie mogę słuchać jak ktoś mówi o komercji itp. To jest śmieszne... Każde nagranie puszczone w świat to komercja...

Dzolo 
Ventomaniak

Wysłany: 2007-03-01, 19:44   

To ja widocznie jestem dresiarzem bo słuchałem Peji i będe go słuchał ;)

spyro napisał/a:
Oj zapewniam Cię, że bardzo dużo... Widziałeś jego fury?

Jak ostatnio oglądałem ten mega program operacja tuning to pokazywali ta supre co ma ponad 1000 kucyków i jak koles podniusł maske to tede sam powiedział ze kompletnie sie na tym nie zna ;) A co do jego fur to to wkład jego w tuning tych samochodów to płacenie firmą tuningowym zapewne .
Ja tam nie mowie żo wiesz jakos go tam szczególnie nie cierpie bo zadarzało mi się
go słuchać ale jeśli chodzi o hh to wole powazne nutki ( wwo , molesta , peja ) .

YACA 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2007-03-01, 22:54   

Dzolo napisał/a:
Co do tych Vento w tekstach to się zdenerwowałem bo zaczyna mnie to wku....ć że ten Vw jest tak kojarzony z psiarnią .

:D Mi to pasuje. Doceniam to jadąc moim granatowym bolidem - jak ludzie zjezdzają z pasa albo zwalniają jak się ich dogania :D :D:D

Co do Tedego - bez wczuwania się lubię posłuchać.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-03-01, 23:15   

Dzolo napisał/a:
powazne nutki ( wwo , molesta , peja )

Molesta, kiedyś była fajna, pierwsza płytka pt. Skandal to byłą rewelacja, kolejne coraz gorzej a teraz lumpiarnia, tekst w stylu upaliłem się, zaliczyłem itp są już po prostu śmieszne... A Peja to po prostu straszny żul...

Nie chcę bronić TEDEgo, nie przeszkadza mi, robi fajne kawałki nadal, choć jest już na rynku parę dobrych latek, ma swój dziwny i śmieszny styl... Najważniejsze dla mnie jest to, że nie słyszę w każdej piosence i wywiadzie: kur... naj... się, zruch... jakąś pannę, naćpałem się, ukradłem, zarzygałem, jestem królem ulicy, zabije Cię z moje giwery itp itd. Takie teksty to śmiech, pokaż mi który z nich miał w życiu giwerę. TEDE przy najmniej robi kawałki w których nie ma takich bzdur... A Peji nie szanuje chociażby za to jak zaczynał, tzn robiąc pseudo utwór na Liroya, razem z debilami z N.A.S. Nie lubię robić czegoś kosztem kogoś... Zresztą co tu gadać. Przykład Liroya, koleś także z nizin, jak Peja, a wyszedł na ludzi, jego bluzgi to tylko image (sam osobiście z nim gadałem i wcięło mnie, że to zupełnie inny koleś w życiu codziennym zaś Peja to nadal żul śpiący w bramach jak się nawali, zresztą posłuchajcie nowej płytki Liroya, jest spox, pełen profesjonalizm...

Kurcze, może ja już taki stary jestem, że słucham czego innego :-) Wogóle w PL to ciężko znaleźć prawdziwy HH, wyliczę na palcach jednej ręki prawdziwym hip-hopowców.

Tu się nie zgadamy widzę, więc może powiedzcie co myślicie i najprawdziwszym hip-hopie z za oceanu, prekursorzy jak Cypress Hill, House of Pain, Wu Tang, co o tym sądzicie?

Dzolo 
Ventomaniak

Wysłany: 2007-03-01, 23:36   

spyro napisał/a:
Tu się nie zgadamy widzę,

Noo troszeczke , ale i tak Cie lubie :mrgreen: ;)

Liroya płytka przesłuchana i ogólnie pozytyw.

Peja nie , Molesta nie to powiedz jakie masz zdanie na temat Sokoła z Prosto
bo to mim zdaniem niekwestionowany król polskiego rapu ;)

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-03-01, 23:58   

Dzolo napisał/a:
bo to mim zdaniem niekwestionowany król polskiego rapu

powiedzmy, ze mam inne zdanie.. Tzn znudziły mi się już kawałki o tym jak to źle, kto to nie skoczył z okna ile wypili i ile wypalili... Mam już po prostu dość tych głodnych kawałków. Ogólnie z warszawki szanuje DJ600V, dla mnie to jest koleś, który wymiata, jego bity zawsze były wyj... w kosmos. Na pierwszy sprzęt musiał się zapożyczyć w banku, pamiętam jak razem z Bogną Świątkowską próbowali przekonywać Polske do hip-hpu... To były czasy :-)

Z ostatniej Molesty podoba mi się kawałek z Jamale, jest naprawdę fajny, Pele chyba wreszcie dorośleje...
Dalej, O.S.T.R., wyczesany koleś i na poziomie, no i z Łodzi :-) Dalej, fajny skład Familia HP (kiedyś hocoos pocoos), zaczynali jako super kumple z Thinkadeliciem (jak dla mnie to zespól w stylu Verby, vzyli totalne pseudo), Obóz TA zrobił ich w jajo i od dawna robią wszystko sami. Kawałki są super szczególnie jeden ze starszych: A kiedy miasto zasypia, lub wcześniejszy Snow...

Dalej WYP3 - jak dla mnie klasyka, nadal tworzą Borixon wydaje solówki, któe ś awyczesane, to drugie LP Borixona (dawnej Borygo), któe przesłuchałem w całości i 99% płytki jest super.

Stary ZIP Skłąd, czyli lubiana przez Ciebie Wrszawka, ale stary, bo potem czasy Zipery - znośne a dalej kicha na maxa...

Edytoriał (potem Rubato) - kolesie wymiatają, kawałki w stylu Coccaina, poprostu rewelka.

Kaliber 44 - fajniutki zakręcony, psychodeliczny rap, póki był z Magikiem fajniejszy choć nadal każdy z kawałkó, jaki wydają jest naprawdę spox.

Mógłbym tak pisać i pisać i pisać, ale nie beę Was zanudzał. Uważam, ze polski hp-hopj est już na jako takim poziomie, ale niestety jest masa pseudo, którzy psują cały wizerunek...

Dzolo, a słuchasz coś nie polskiego? Coś zza oceanu?

Dzolo 
Ventomaniak

Wysłany: 2007-03-02, 00:54   

spyro napisał/a:
Uważam, ze polski hp-hopj est już na jako takim poziomie, ale niestety jest masa pseudo, którzy psują cały wizerunek...

Dokładnie.

Spyro zaskoczyłeś mnie swoją oceną Sokoła i wydaje mi się że błędznie go
postrzegasz bo moim zdaniem on jest ostatnim który by nawijał o tym ile spalił itp.

spyro napisał/a:
Pele chyba wreszcie dorośleje...

:OK: '' Te teksty piszę jako Pelson bo Pele juz nie żyje''

Nie polskie kawałeczki owszem tylko u mnie troche z
angielskim na bakier hehe ale np. Kool Keith , Talib Kwali .

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-03-02, 12:27   

Dzolo napisał/a:
Pelson

Person...
Dzolo napisał/a:
Kool Keith , Talib Kwali

Zassaj sobie pierwszą płytkę House of Pain, to klasyka, płytka jest wyrąbana w kosmos, do tej pory ją katuje... Do tego koniecznie Wu-Tang Clan, każda płytka była rewelka no i solowe KRS-ONE między innymi.

A z tegoco leci teraz (HOP już nie istnieje) to każdy kawałek Dr Dre to dla mnie poprostu słodkości dla mej duszy :-) Czasami Eminemik, ale ostatnimi czasy coraz mniej mi się podoba. Snoop Dogg - koleś zakręcony na maxa, ale ma swój styl...

theority 
Vento 1,9 TDi

Wysłany: 2007-03-02, 20:42   

A ja słucham tego co mi wiatr na uszy naniesie ;)

Vento 2.0

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-03-02, 23:12   

A z wiatrem to tylko disco z pola wieje :-)

Karu6 
Ventofan
GTI Racing

Silnik: 1.8
Wysłany: 2007-07-20, 21:04   

nigdy go nie lubilem i nie polubie

Odpowiedz do tematu