Ja jeszcze na żadnym forum nie widziałem takiej kultury jak jest tutaj. Jak coś trzeba to forumowicze pomagają Nie ma przyczepiania się byle o co, ortografię, czy nawet OT. Według mnie moderatorzy są OK i bardzo dobrze wykonują swoje zadania. Jeśli miałbym jakiś problem i nie wiedzial gdzie szukać odpowiedzi, pierwsze bym napisał na TYM forum ponieważ wiem, że tu są ludzie, którzy CHCĄ pomóc. Co do tego, że ktoś napisze ''ładne'' a reszta za nim. Venta to ładne samochody i wszystkim forumowiczom się podobają, więc nawet jak coś jest nie tak to nie piszą właścicielowi w sposób ''o ale wieś, weź wyrzuć ten spojler co ty wiochman jesteś?'' Tylko dają wskazówki w sposób kulturalny jak ładnie zrobić autko. Mam napisać, że samochód do dupy bo ma wielki zderzak? Sprawa właściciela, podoba mu się to co komuś do tego. To tyle. Temat proponuję zamknąć zanim będzie gorszy zamęt.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-12-22, 13:38
gryzonvw napisał/a:
ale że jet kolegą moderatora to ich nie dostał tylko je usunięto
Znasz mnie Wiesz kto jest moim kolegą Wiesz z kim z forum utrzymuje kontakt Nie wydaje mi się. Jakoś nie przypominam sobie tej sytuacji, ale nie przeczę, że była. Jeśli tak było i był to nawet , któryś z moich kolegów, czyli osób które znam osobiście i którym kiedyś tam uścisnąłem rękę, nic to nie zmienia. Jedyne co mi na tą chwilę przychodzi do głowy to chronologia wydarzeń, przyczyna-skutek, czyli po prostu kto był inicjatorem/prowokatorem itp.....a to już Tobie zostawiam do przemyślenia. Wystarczy poczytać KK (Kodeks Karny), jest coś takiego jak prowokacja, afekt. Nawet w sądzie, a niestety swego czasu miałem z nimi do czynienia, gdy kogoś pobijesz i ta osoba Cie prowokowała, dostajesz niższy wyrok, tak samo na forum
Jedno co mogę powiedzieć (takie moje przemyślenia)....Co to się z ludźmi dzieje, że bycie na pograniczu chamstwa w swoich wypowiedziach robi się trendy I jakiekolwiek zwrócenie uwagi, wywołuje taki odzew i robi z przysłowiowego "kata", "ofiarę" Przecież można wyrazić swoje poglądy w miły sposób, a nie od razu robić wyrzuty, że "wy jesteście tacy i tacy", "robicie tak a nie inaczej bo chcecie aby i Was chwalono" Na miłość Boską, mi by to przez myśl nie przeszło, gdyż nikomu głowy nie prześwietlam i nie wiem co się w niej kłębi. Przykre tylko, że osoby które jakoś kulturalnie formułują tezy, wypowiadają swoje często negatywne poglądy w sposób godny dla człowieka, który nie godzi w nikogo, są utożsamiane z ludźmi, którzy nie mają swojego zdania, są fałszywi, liżą 4 litery lub w te same litery wchodzą-przykre.
Nie powiem, sam mam wiele za uszami w życiu forumowym jak i prywatnym, ale przecież tym właśnie człowiek różni się od innych istot, iż może zmieniać swoje postępowanie jak i wyciągać z niego wnioski. I właśnie dostaliście ostrzeżenia dla mobilizacji w poprawie zachowania, nikt Was w ten sposób nie potępia i nie upokarza, tylko próbuję "wymusić" na Was abyście się czasami zastanowili co i jak piszecie, czy nikogo poprzez stukanie na klawiaturze nie skrzywdzicie. A jeśli tak jest w Waszym otoczeniu i tak zostaliście wychowani to może czas na chwilę refleksji nad tym czy ktoś mi w ten sam sposób nie zrobił przykrości i czy ta "szczerość aż do bólu" balansująca (niestety muszę to powiedzieć) na pograniczu chamstwa, zawsze jest taka fajna.
Taki przykład....kolega Bartek, który już mało się udziela na forum, dostał ostrzeżenie jako pierwszy, kilka lat temu (nie ode mnie), czy to go zniechęciło do forum Nie, chłopak udzielał się dalej mimo wszystko, już nawet nikt nie pamięta za co ten paseczek zarobił, mało tego-pokazał nawet swoje kolejne auto po Vento (BMW), więc jakoś można z tym żyć i nie czuć się napiętnowanym, czego i Wam życzę.
A tak na koniec, już to kilka razy to pisałem, jeśli jesteście święcie przekonani, że Was skrzywdziłem, piszcie do Spyra, aby Wam ostrzeżenia cofnął i ewentualnie wyciągnął jakieś konsekwencje w stosunku do mojej osoby, nie będę miał nic przeciwko. Więc zróbcie to w spokoju z sumieniem, a jeśli jednak czujecie, że przeholowaliście to nie powtarzajcie swoich błędów i zaprzestańcie zbędnej dyskusji.
Paweł J., wyszedł z Ciebie Tygrys hehe
po co dajesz się sprowokować do dalszej bezsensownej gadki...
Karu6 jest młody i widocznie jeszcze trzeźwo patrzy na to wszystko. Propozycję dał dobrą, więc temat zamykam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum