Witam, tym razem w mojej skarbonce chyba siada skrzynia biegów, mianowicie chodzi mi o bieg wsteczny nie chce mi wchodzić, raz wejdzie dobrze a raz muszę poruszać trochę lewarkiem to na jedynkę, dwójkę i próbuję wrzucać wsteczny czasem wejdzie a czasem muszę dalej mieszać w biegach, co to może być, miał ktoś z Was taki problem ?
_________________ nie odwracaj się, póki jeszcze nie wiesz czego potem zechcesz.
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-12-23, 23:55
Sprawdź najpierw czy nie poluzowały ci się lub przesunęły dźwigienki. Ja tak miałem w poprzednim Vento. Wsteczny czasem wskoczył odrazu a czasem musiałem powajchować. Okazało się że poluzowało się na dźwigienkach. chodzi mi o te na zewnątrz skrzyni . To najbardziej optymistyczna wersja.
TDI nie ma dzwigienek tylko linki na wybieraku.
Sprawdz linke, kora odpowiada za ruchy na boki lewarka. Przesun ja na mocowaniu maksymalnie w strone chlodnicy, wtedy R/1/2 powinny wchodzic lepiej.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-12-24, 16:38
bradley napisał/a:
Sprawdz linke, kora odpowiada za ruchy na boki lewarka. Przesun ja na mocowaniu maksymalnie w strone chlodnicy, wtedy R/1/2 powinny wchodzic lepiej.
no pomogło tylko trzeba było na mocowaniu odsunąć od chłodnicy ale dzięki
A u mnie pomaga tylko przesuniecie do chlodnicy, inaczej nie moglbym wrzucic biegu
Moze to kwestia wyciagniecia linki.
Co do ciezarka wyrownowazajacego to go zdemontowalem bo haczyl o przewody webasta (przez to zlamala mi sie dzwignia wybieraka). Nie odczulem zadnej roznicy w zmianie biegow z ciezarkiem i bez.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
mi ta linka ostatnio strzeliła... nigdzie nie mieli ani używanej ani opcji ściągnięcia nowej tylko salon VW zostawał. Ale udało mi się znaleźć w Łodzi
po założeniu miałem problem z ustawieniem Wsteka, albo mi 5 dobrze wchodziło i nie miałem wstecznego albo odwrotnie, ale po tradycyjnej metodzie prób i błędów udało się ustawić wszystkie biegi tak jak być powinny
Silnik: 1.9 D
Wysłany: 2011-01-15, 00:37
bradley napisał/a:
Ta linka znajduje sie przy skrzyni biegow? Czy moze trzeba jej szukac pod maska? Za linka od sprzegla?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum