Wysłany: 2011-01-18, 12:04 Pionowe luzy w kierownicy
Mam problem luzami w kierownicy. Kierownica ma luz z góry na dół. Rusza sie cała kolumna. Słyszałem ze to wina jakiejs tulejki. Miał ktoś podobny problem? Czy da sie to naprawic samemu?
W moim przypadku poprzez bici na kierownicy(krzywa felg) poluzowała sie sruba przy stacyjce i niżej 2 sruby trzymajace cała kolumne kierownicy od góry tez miałem takie luzy w góre i w dół w lewo i w prawo do przodu do tyłu :D sprawdz czy tam trzyma dobrze
mam regulacje, ale to nie jest jej wina. Przy wyprostowanych kołach i luz jest pionowy, natomiast gdy przekrece kierownice np o 90 stopni luzy sa poziome. Zauwazylem ze rusza sie cala kolumna.
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-01-19, 21:46
mam to samo... i wlasnie zastanawia mnie co tam jest nie tak nie mam kiedy sie z ato zabrac ale mysle ze w najblizszym czasie to rozbiore i popatrze to napisze co i jak... chyba ze Ty kolego zrobisz to pierwszy to napisz co tam sie stalo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum