Silnik: AAM 1,8 Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2010 Posty: 60 Skąd: CK
Wysłany: 2011-01-20, 21:51 Płyn do wspomagania kierownicy
Witam. W moim Ventylu głośno słychać pompe od wspomagania na skreconych kołach dość głośno buczy. Sprawdzałem stan płynu no i nie ma go prawie w ogóle:P i Pytanie : Jaki płyn kupić Ile kosztuje Ile go kupić Czy trzeba odpowietrzać jakoś to wspomaganie
kup 2 litrowe butelki płynu. musisz zobaczyc jaki masz kolor. były 2 kolory czerwony i zielony. jednym płuczesz układ a drugim zalewasz. ogólnie na cały układ wchodzi około 0,7 do 0.9 litra. co do odpowietrzenia to wlewasz około 0.8 litra odpalasz auto i krecisz pare razy w jedna i druga strone do oporu. zbiorniczek musisz miec otwarty. po operacji uzupełniasz płyn jesli brakuje. jezeli długo jezdziłes z takim stanem płynu mozłiwe ze pompa dostala po
Kolor, czy zielony, czy czerwony nie ma znaczenia. Ważne tylko, żeby ich nawzajem nie mieszać. ja wymieniałem na shell'a, w takiej czerwonej butelce 0.5 l (donax, albo dotax się nazywało). Wlałem i wszystko było ok. Co prawda nie było żadnego powodu, dla którego musiałem ten płyn wymienić, po prostu zrobiłem to profilaktycznie, wymieniałam olej w skrzyni, to i przy okazji wymieniłem w servo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum