Problem owy polega na tym , że kiedy po ruszeniu chce zahamowac to pedal hamulca normalnie wchodzi ale kiedy odpuszcze i drugi raz chce przyhamowac to jest taki diabel twardy, ze szok jakbym "sciane" przesuwal i trzeba mocno jeb...ac zeby cos zahamowal czy ktos mial tak podobny porblem?
ja mam taki problem. raz jest wszystko dobrze drugi raz mam minimalne hamowanie no i co to może być?? tylne cylinderki leją minimalnie?? może rozdzielacz siły hamowania jakoś sobie łapie powietrze?? może rurka minimalnie któraś przerdzewiała na uchwycie??
kolego sytuacja wyglada tak ze np tydzien dwa tygodnie jest ok i nagle rano zapalam auto i hamulcy nie ma za trzecim razem ok i znów jakis czas dobrze wszystko dodam ze nic nie cieknie no to jak sie zapowietrzają?? a co jest najlepsze ubywa mi płynu hamulcowego a nigdzie nie cieknie
adbaca, napisałeś że tylne cylinderki leją minimalnie, tutaj znajduje się twój problem wycieka płyn i pompa zasysa powietrze przez co masz zapowietrzone hamulce, wymień cylinderki (ja bym tak zrobił) i odpowietrz hamulce powinno się poprawić diametralnie, mi też znikł płyn hamulcowy, nigdzie nie znalazłem wycieku, ale kiedyś ktoś mi powiedział, że stary płyn lubi odparować i chyba to prawda, bo zalałem nowy płyn odpowietrzyłem wszystkie koła zaczynając od tego, który znajduje się najdalej od pompy i 2 miesiące bez problemu, zero ubytków na zbiorniczku.
wymieniłem cylinderki, jak sie przyjrzałem wężykom miedzianym tym do tyłu co idą okazało sie że jeden był juz tak obrośniety że był grubszy od drugiego wiec poszły do śmiecia i zostały wymienione na nowe. Przyjrzałem sie też rozdzielaczowi i sie okazało że troszke tam cieknie po rozmowie ze znajomym mechanikiem rozdzielacz poszedł w śmieć Auto juz nie posiada rozdzielacza z tym że są tam takie łaczki jakby co. Obecnie auto hamuje z taką samą siłą na wszytskie koła póki co hamulce sa ok no i nowy płyn w całym układzie. Oprócz tego jeszcze pare innych rzeczy wymieniłem przy okazji ale to juz nie tyczy sie hamulcy.
potwierdziłeś moje spostrzeżenia, ale jeszcze myśle o wymianie pompy hamulcowej ale to póki co narazie nie ruszam, prawdopodobnie przepuszcza między sekcjami, odkąd kupiłem auto nie wymieniałem tego i z tego co widać również od nowości nie była wymieniana a auto ma na liczniku 260tyś (86tys odkąd go kupiłem zrobiłem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum