z ładowaniem i ciśnieniem nie powinno być problemu,dobry elektryk powinien to ogarnąć,ale jeśli nie masz czujnika temp.oleju w komplecie to pod innym czujnikiem może ten zegar przekłamywać
jakbym miał czas to miałbym czujniki. a ze miałem inne zadanie to te zegary przypadkiem wyrwałem. Sławku powiedz pod który czujnik mam podpiąc cisnienie oleju
no to nie wiem ,który odpowiada za ciśnienie.Ja mam jeden czujnik i zaślepkę,oryginalnie,bo teraz siedzą dwa czujniki .Zobacz w schematach może jest wyszczególnione który jest który
Respect, generator impulsów, czujnik zwał jak zwał chodzi o to żeby ciśnienie pokazywało:D zwykły czujnik który jest w silniku służy jedynie do zaświecania bądź gaszenia kontrolki:D a ten do pokazywania ciśnienia. koszt tego czujnika do orginalnych zegarów audi to około 180 zł a w dodatku ciężko go dostać dlatego ja sobie odpuściłem ciśnienie oleju
Ostatnio zmieniony przez iVWan 2011-02-02, 22:21, w całości zmieniany 1 raz
niestety do takich informacji sie nie dokopałem
tu jest sprzedawca który je ma ale to jest pod ogrinalne zegary VDO te które były w audi montowane
http://www.rallyshop.pl/i...ienia-0-5-barow
czujni ciśnienia oleju albo gdzieś w głowicy albo w okolicy podstawy filtra oleju. czujnik temp oleju też w tych miejscach ale popatrz jeszcze przy kolektorze wydechoowym bo może być wkręcony w blachę nad kolektorem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum