Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
likwidacja szkody
Autor Wiadomość
SnQ_ 
Zapalony Ventkarz
Fallen Angel

Silnik: 1.8,75 B+G.
Wysłany: 2011-01-21, 10:30   likwidacja szkody

Witam,

jakis czas temu moj Ventek zostal dosc powaznie skasowany. Niestety nie bedzie nadawal sie juz do jezdzenia gdyz wczoraj po dokladnym obejrzeniu auta stwierdzilem, ze nie ma szans na jego odratowanie.. caly pas prawy przesunal sie o kilka cm tak, ze drzwi tylne wsunely sie pod drzwi przednie, w dachu powstalo jakies dziwne wgniecenie na wysokosci belki oddzielajacej drzwi i wiele innych.

Czy wiedza Panowie ile za taki wrak dostane? potrzebuje jak najszybciej kupic nowe auto a nawet nie wiem do jakiej kwoty mam szukac. gdzies czytalem, ze wysokosc takiego odszkodaowania to cena przed kolizja - wartosc wraku, jednak wydaje mi sie to za malo, bo gdzie jak kupie zastepce Ventylka za takie marne pieniadze(bo mysle ze wiecej niz 2500-3000 nie dostane).

jescze mam jedno pytanie. kolega mi cos wposminal, ze moze mi zalatwic, ze auto niby zostanie zezlomowane, ale zostawie sobie go na czesci, wiec dostane za OC sporo(wg niego) i jescze te czesci) tylko jesli oni w PZU wyliczaja cene wraku, to nie wiem czy taka opcja wchodzi w gre.

Przemek 
Vento to ja!
Przemek

Silnik: 2.0 16V AZV
Wysłany: 2011-01-21, 20:53   

zalezy od stanu auta i jakie wyposazenie. ja po kolizji 2 lata temu tez w tył dostałem wycene auta z Varty i wartosc auta przed kolizja była prawie 10 tyś . odszkodowania było 5 tyś z hakiem.
http://vagpower.pl/

czarnysauber 
Vento to ja!

Silnik: 1,8
Wysłany: 2011-01-21, 21:25   

a to nie tak ze firma wyplaca wartosc auta przed wypadkiem i zabiera wrak

D_M_C_ 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 2GT ADY LPG
Wysłany: 2011-01-21, 22:18   

2 lata temu miałem wypadek. Za auto pół roku wcześniej dałem 4500 Gościu z PZU określił szkodę całkowitą wypłacili 5,5tyś. Auto zostało u mnie bo powiedziałem że nie wiem co będę z autem robił. Auto zrobiłem i jeszcze pojeździłem pół roku. Potem poszło na części

SnQ_ 
Zapalony Ventkarz
Fallen Angel

Wysłany: 2011-01-27, 16:33   

Witam ponownie,

dzis juz jestem po wizycie rzweczoznawcy. Zdziwilo mni to, ze ni powiedzial odrazu nawet przyblizonej kwoty odszkodowania. strwierdzil tylko, ze auto idzie do 100% likwidacji - czylki zadnej nowosci nbie powiedzial. Za to powiedzial zaskakujaca mnie rzecz. Dokladnie chodzi o to, ze wg niego prawo do wraku jako pierwsi maja mechanicy PZU. Czyli nie moge sobie zatrzymac wraku samochodu, tylko dopiero jesli zaden mechanik nie bedzie chetny na mojego Venciaka to sam sobie go zezlomuje i zwroca mi za lawete.

Tutaj moje pytanie: Czy PZU ma prawo pierwszenstwa do wraku samochodu, a jesli nie ma to co teraz musze zrobic, zeby zlomowanie bylo odrazu moja sprawa?

Wilku 
Niedzielny kierowca

Silnik: 2.0 GT 115KM
Wysłany: 2011-01-27, 16:47   

dziwne, ja mialem bum 2 tyg temu, przyjechal rzeczoznawca odrazu okreslil wartosc samochodu... a co to samochodu mozesz zrobic co Ci sie z nim podoba, jest to Twoje auto i decyzja co z nim zrobisz nalezy do Ciebie, wtedy np wycenia Ci auto na 1300 zł i wypłaca roznice od wartosci samochodu przed wypadkiem a tym po wypadku. mi daja 4500 za auto a jakbym chcial je zostawiac to daja mi 3200 czyli roznice... rozjasnilem ?? dzwonisz na infolinie podajesz nr szkody itp i mowisz ze zdecydowales sie, że auto zostawiasz i biezesz reszte kasy

Vento-Łukasz 
Ventka to mój dom!
|V|W| |V|E|N|T|O|

Silnik: od kosiarki
Wysłany: 2011-01-27, 17:23   

nie daj sie kolego zrobić w konia to twój samochód i to ty decydujesz czy go oddajesz czy zostaje u ciebie, tylko ze jak zostanie u ciebie to wyplaca troche mniej kasy.Ale nie ma czegos takiego ze pierwszenstwo maja mechanicy co to wogóle za głab był.

lukasz17 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDi
Wysłany: 2011-01-27, 21:55   

ja mialem dwie kolizje i jest tak, przyjezdza rzeczoznawca wycenia ci auto i co zrobisz z samochodem to juz ich nie obchodzi mi golfa III gti wycenili na 5500zl szkoda calkowita a wrak wycenili na 600zl i wyplacili 4900zl a golfa sobie zroiblem bo tylko lekko przodem dostal i kasy jescze zostalo... chyba ze powiesz z e chches zeby auto zabrali to wtedy pewnie by wyplacili cale 5500 ale to Ci sie napewno nie oplaca lepiej wystawic na allegro ktos kupi na czesci :D :P

http://tablica.pl/oferta/...owe-IDJTPr.html

http://autouslugilukaszszala.hpu.pl/news.php

Krzysiek9042 
Zapalony Ventkarz
Byle do przodu

Silnik: 1.8
Wysłany: 2011-01-30, 14:21   

a mam takie pytanie czy da sie jakos zalatwic zeby np. auto wyrejestrowac ale zeby np. zostalo u mnie??
Bo wiecie o co chodzi zeby auto bylo u mnie a nie oplacac OC

Vento-Łukasz 
Ventka to mój dom!
|V|W| |V|E|N|T|O|

Silnik: od kosiarki
Wysłany: 2011-01-30, 22:46   

da sie,najlepiej miec jakiegos znakomego co ma złom wtedy dajesz mu na flache a on ci papiery ze zezłomowałes u niego auto i z tym do wydziału komunikacji ;)

Krzysiek9042 
Zapalony Ventkarz
Byle do przodu

Silnik: 1.8
Wysłany: 2011-02-01, 18:44   

@Vento-Łukasz no kiedys tak robilem. Wycielem aby numer ramy i bylo po sprawie.
Ale teraz juz tak nie chca tylko chca caly samochod.

SnQ_ 
Zapalony Ventkarz
Fallen Angel

Wysłany: 2011-02-24, 18:48   

sprawa rozwiazala sie tak, ze wyplacili mi kaske (3,3k) i dali propozycje, ze mechanik od niech moze odkupic za 800zl wrak, ktory wyceniony byl na 1100.. jednak udalo mi sie "sprzedac" auto mechanikowi, ktory ma swoj szrot i jakby ktos cos chcial z auta to zapraszam na gielde ;)

Odpowiedz do tematu