witam Panów
mam mały problem który nie daje mi spokoju ...
mianowicie, jakiś miesiąc temu może dłużej wymieniłem oba łożyska na przodzie
2 tygodnie temu wymieniłem prawy przegub (ruville) bo pukał
na chwilę się to pukanie uspokoiło i niestety wczoraj znów powróciło i nasila się z km na km ... co to może być ?
objawy są takie :
jak skręcam i jadę po nierównościach to puka ale także jak jadę na wprost po dziurach/nierównościach to też zaczyna pukać ...
możliwe że to ten przegub co zmieniłem ? wymieniałem u mechanika, także założony jest na pewno jak ma być
czy może to przegub wewnętrzny się odzywa ?
pukanie dochodzi z prawej strony ...
prosze o pomoc bo autem tygodniowo robię ok 300-500 km i jest mi codziennie potrzebne ;/
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-02-06, 19:18
Jedz na szarpaki, ja byłem ostatnio w Pzmocie i za 20zł sprawdzili mi dokładnie zawieszenie. Jak nic nie wyjdzie to może być do wymiany przegub wewnętrzny.
mechanik ją dokręcał młotem pneumatycznym więc nie powinna być odkręcona, ale na wszelki wypadek sprawdziłem i jest ok
koło też sprawdzałem i niestety nic nie stuka przy mocnych szarpnięciach ;/
chyba raczej to będzie przegub wew. ;/
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum