Wysłany: 2011-02-09, 11:16 Brak grzania świec 1.9TDI 1Z
Witam
Mam problem z moim Ventem, gdy auto stoi całą noc świece włączają się za każdym razem gdy przekręcę kluczyk natomiast gdy auto postoi kilka godzin w dzień świece się nie włączają i muszę trochę dłużej pokręcić aby auto odpaliło. Co może być przyczyną? Uwalony przekaźnik czy może czujnik temperatury? Dodam jeszcze że wskaźnik temperatury na desce pokazuje mi że silnik jest całkowicie zimny lub od razu jest u samej góry, czy to normalne? Świece były sprawdzane, są sprawne.
Pozdrawiam
Powyzej ~+5C swiece nie grzeja.
Prawdopodobnie masz uwalony czujnik temperatury, ktory idzie na deske. Jednak, ze jest on razem w obudowie z czujnikiem ktory idzie do komputera to musisz wymienic calosc.
Kat wtrysku jaki?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Witam! W moim Vento mam ten sam problem codziennie rano swiecie grzeja i odpala elegancko a jak postoji potem z 5h to swiecie nadal nie grzeja kontrolka odrazu gasnie i są problemy z zaplonem. Co robic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum