Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2011-02-08, 00:21 Stłuczka Venciaka i ucieczka z miejsca zderzenia..
Witam. Dzisiaj na parkingu ktoś mi stłukł venciaka. Dostał w tylne nadkola, przerysowane drzwi, i nadkola. tylny zderzak urwany z zaczepów..
Sytuacja miala miejsce wieczorem. Bóg dał ze wujek dziewczyny widział zajscie i zdązyl spisać numery. Kierowca uciekl z miejsca zdarzenia. Zadzwonilem na policje powiedzialem wszytsko itp. Protokul czy tam raport spisany. Po 3 godzinach ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem wizytówke z tekstem" Uszkodziłem ci samochód <troche nadkoła> i nr telefonu.
Co w takiej sytuacji robić? Dogadac sie z gosciem czy jest na to za pozno??
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Silnik: 2.0 GLX 85kW Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 666 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-02-08, 07:56
Sprawę możesz wycofać mówisz że sprawca się od nalazł i załatwicie to między sobą ale tylko od ciebie zależy czy wycofać ja bym nie wycofywał bo coś nie gra jak po 3 godzinach zostawia kartkę więc obawiał się że ktoś mógł numery spisał jak by wiedział że nikt tego zajścia nie widzi to na pewno by kartki nie zostawił
Dobrze, ze nie zostawil kartki:
"Uszkodzilem ci samochod (troche nadkola) za co przepraszam, napisze jeszcze cos na kartce bo jakis facet sie na mnie patrzy i mysli ze zostawiam tutaj swoj numer telefonu"
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2011-02-08, 13:56
Kartke gość zostawil napewno ponad godzine od zajscia bo godzine gdy sie dowiedzialem to bylem na miejscu., Czekalem na policje, zeznania, protokół itp. Za uszkodzone drzwi , nadkoła, porysowane wszytsko i zderzak tył gość mi zaproponowal 400zł. Co dla mnie jest zbyt malo. Ile ubezpieczenie mi wypłaci.?? po jakim czasie dostaje sie pieniązki?? dzwonilem do wujka z komendy i powiedzial ze "teraz to musztarda po obiedzie" ze oni dojda i zebym na komendzie zostawił nr telefonu tego typa.. Jestem zdezorientowany co robić
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Możesz też zadzwonić do gościa i jeśli sie zgodzi to spisac oswiadczenie ze ci uszkodził auto co jak i gdzie spisz jego wszystkie dane razem z nr ubezpieczenia i idz z takim oswiadczeniem do ubezpieczalni oni ustalą termin wizyty rzeczoznawcy (kolo 2tyg) i na wypłate kasy chyba też do 14 dni sie czeka... napewno bedziesz zadowolony... moim zdaniem spokojnie 2-3 tys bys dostał...
Gosc powinien sie zgodzic bo jak sprawa dalej bedzie sie toczyc bo bedzie miał mandat za zdarzenie i ucieczke a za twoje szkody i tak zaplaci z ubezpieczenia...
wydaje mi sie ze sprawe zawsze mozesz wycofać
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-02-08, 15:49
Nic nie wycofuj. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ten gość nie miał przy sobie długopisu i skrawka papieru żeby napisać to zanim zadzwoniłeś na policję. Rzeczoznawca lepiej wyceni szkodę i autko pójdzie na remont do warsztatu z prawdziwego zdarzenia a nie będzie robione u "Mietka za stodołą" za tyle ile spisaliście na oświadczeniu. Dla ubezpieczalni też bardziej wiarygodny będzie protokół policji niż oświadczenie. Tak myślę przynajmniej.
na oswiadczeniu nie opisuje sie kwoty tylko ze sprawca przyznaje sie do winy... mozesz nie isc mu na reke i bedzie sprawa z poicja ale to bedzie dłuzej trwało
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
Wysłany: 2011-02-08, 19:02
Gosc zamierza udać sie na komende i przyznac do winy z tego co wiem. ktos napisal ze 2-3tys moglbym wziasc:D chyba jak by samochod był na pół:) Heh:) a doprawić troche ventce przed przyjazdem rzeczoznawcy??
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2011-02-08, 19:07
a niech sobie trwa ta sprawa dłużej jak by koleś był ok to by został po zdarzeniu na miejscu a nie uciekał a teraz to dla przykładu go możesz udupić i będzie wiedział na przyszły raz jak się postępuje
Moze byl pijany i wrocil jak wytrzezwial Akurat 3 godzinki to browara przepalil.
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-02-08, 21:19
EDI_DTR napisał/a:
na oswiadczeniu nie opisuje sie kwoty tylko ze sprawca przyznaje sie do winy... mozesz nie isc mu na reke i bedzie sprawa z poicja ale to bedzie dłuzej trwało
Nie wiem co tam się spisuje ale na pewno polubownie dostaniesz mniej niż z wyceną. Chyba, że Ci się spieszy z ventem ale szkoda by było tak łatwo puścić parę setek włożonych w ventkę dodatkowo
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-02-08, 21:35
vst93 napisał/a:
EDI_DTR napisał/a:
Nie wiem co tam się spisuje ale na pewno polubownie dostaniesz mniej niż z wyceną. Chyba, że Ci się spieszy z ventem ale szkoda by było tak łatwo puścić parę setek włożonych w ventkę dodatkowo
Spisujesz notatkę dla ubezpieczyciela, czyli to samo co robi policja, tylko tu sprawca nie dostaje mandatu. Tak że dostanie kasę taką jak ma dostać.
Wysłany: 2011-02-10, 21:40
Jutro na 8:30 wezwanie na policje mam:) Gość sie zgłosił i przyznał.:) A mam pytanie. Jezeli mam zglosic do ubezpieczalni to do mojego ubezpieczyciela czy jego?
zawsze warto przepuscic taki wynalazek przez oc... w ubieglym roku typ mi rozbil przedni zderzak+ kierunki ktore wysunely sie z zaczepow. Po wypolerowaniu na wysoki polysk samochodu i wizycie rzeczoznawcy skasowalem 1350 zl z ubezpieczenia...
Wysłany: 2011-02-13, 00:38
JA mam przerysowane tylne drzwim wgniecione i porysowane nadkola oraz zderzak tył. Ile moga mi dac za to. przepraszam ale nie dziala mi klawisz znaku zapytania
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-02-13, 12:38
dikus14 napisał/a:
Jak moge umiejetnie uszkodzic tylny zderzak bardziej zeby wyplacili bardziej
to zalezy co masz na mysli jezeli zderzak jest porysowany to i tak zaplaca ci za malowanie całego zderzaka wiec nie rob sobie zachodu z drapaniem go bardziej,a jak jest pekniety to chyba tez ci policza za nowy tylko ze w podrobie wiec nie niszcz tego zderzaka bardziej bo sie poprostu nie oplaca
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-02-13, 14:00
to najlepiej go przerysuj jak chcesz zeby zapłacili ci za malowanie wtedy sobie drugi w tej cenie pomalujesz a te sprzedasz za 50 zł wez jakies drewno,deske i przejeedz w tym kierunku co rysy zeby to wygladało ze to tamten co rzerysowal.
A porysowany juz jest w tym miejscu
Wysłany: 2011-02-13, 14:35
zderzakowi w sumie nic nie ma. z zaczepu go wyrwało ale jak juz policja zapisala ze zderzak uległ uszkodzeniu to trzeba mu pomoc i chce troche drzwi wgnieść:) Jak??:P glupie to ale jak mi juz maja zaplacic to wole wiecej bo ventka i tak idzie do blacharza w marcu:)
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-02-13, 17:52
Żebyś się nie zdziwił jak ten co ci auto uszkodził zrobił sobie fotki Ventyla, i zamiast dostać odszkodowanie to jeszcze ci dowalą za oszustwo. Lepiej zostaw tak jak jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum