Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2010-09-28, 23:09 Vento by vst93
Witam wszystkich,
nadejszła wiekopomna chwila: czas przedstawić swój ventomobil
A jest to Vento 1.8 ABS 66KW (90KM) z 93 roku, autko jak na obecną chwilę może pochwalić się:
- wspomaganiem kierownicy
- el. lusterkami
- centralnym zamkiem
- thermotronikiem
- radyjkiem sony
- jedynym radyjkiem, które głosi niepodważalną prawdę mianowicie CB z bacikiem Midland
- spojlerem
- ciemnymi lampkami na tył dzięki współpracy z Pawłem J.
- gałką, mieszkami na biegi i na ręczny z nowa skórka i z czerwoną nicią
Jak natenczas eta wsio, ale zmiany nadchodzą z każdą dostawą gadżetów
Pierwsze zdjęcie venta
Z pomarańczem
Ciemne lampy tył
Po drobnych poprawkach lakierniczych
Podmalowany znaczek vw i ramka na tablicę
Środek
W trakcie zmiany mieszka na ręczny, zdjęcie "po" później... Padła bateria w aparacie
No i ja muszę powitać nową ventomaniaczke ... tym bardziej ze z moich rodzinnych stron choć przyznam szczerze nie kojarzę wogule auta a wyczulony jestem na wszelkie egzemplarze kręcące sie po okolicy
zadbane auto...z ciemnymi lampami dużo lepiej do pełni szczęścia brak tylko alu
mam nadzieje ze bliżej lata wypatrzę bordowa ventke a może uda się nawet jakiegoś spota ukręcić .Pozdrawiam!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2010-09-30, 17:49
Dzięki za pozytywne komentarze
krzeszak napisał/a:
choć przyznam szczerze nie kojarzę wogule auta a wyczulony jestem na wszelkie egzemplarze kręcące sie po okolicy
jak do tej pory ventylkiem jeździłam bardziej w trasy niż po mieście, może dlatego
Na spota zjawię się bardzo chętnie, weekendy mam wolne a i w piątki okazuje się, że nie będę mieć zajęć co do alusów to niestety muszą jeszcze trochę poczekać na jakiś przypływ gotówki, w planach na przyszłość pozostawiam też pomajstrowanie przy wydechu (w granicach rozsądku)
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-10-01, 00:25
Lwomati napisał/a:
nie przepadam za pierdogrzmotami
również uwarzam ze jest to zbedne zeby tłumik pierdział (czytaj : słychać a nie wiedać)
moim zdaniem powinnaś wstawić strumienice zamiast kata(jeśli jest) i założyć ostatni tłumik od TDI i do tego jakieś chromowane fifki
Wysłany: 2010-10-02, 18:15
No dlatego mam na myśli coś w granicach rozsądku, niech sobie pomruczy tylko a nie żebym zaraz chciała sąsiadom o 5 rano tartak urządzać alusy są i tak pierwsze w kolejce jakby co (wydech za rok może dwa... o ile nie zmieni się koncepcja).
Vento-Łukasz napisał/a:
strumienice zamiast kata(jeśli jest) i założyć ostatni tłumik od TDI i do tego jakieś chromowane fifki
- będzie delikatny pomruk, cichosza czy pierdopęd?
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-10-03, 09:47
Strumienica na tak tylko szukaj kierunkowej....zwykłe strumienice mają słabą wydajność spalin gdyż są puste w środku....Strumienica kierunkowa ma takie jak by uszy w środku i mają ustawiony kierunek spalin jak ja odwrotnie założysz to auto będzie dętka
tez kojarzę miejsce ... uliczka z boku dużego pawilonu od strony apteki ...ale cicho sza jak by co to ja nic nie wiem
najgorsze ze auta i tak i tak nie kojarzę... a w zasadzie dwóch tego ciemnego vento też nie znam Pozdrawiam!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wysłany: 2010-10-03, 12:38
Wydym napisał/a:
Strumienica na tak tylko szukaj kierunkowej....zwykłe strumienice mają słabą wydajność spalin gdyż są puste w środku....Strumienica kierunkowa ma takie jak by uszy w środku i mają ustawiony kierunek spalin jak ja odwrotnie założysz to auto będzie dętka
Ok ok. W pierwszej kolejności kółeczka a poradę wezmę pod rozwagę
krzeszak napisał/a:
tez kojarzę miejsce ... uliczka z boku dużego pawilonu od strony apteki ...ale cicho sza jak by co to ja nic nie wiem
najgorsze ze auta i tak i tak nie kojarzę... a w zasadzie dwóch tego ciemnego vento też nie znam Pozdrawiam!
Jak tylko jestem w domu to ventylek stoi czarny dostawił się z okazji targu (swój zawsze znajdzie swego)
vst93, ciekawy te Twoj ventyl Widac ze zadbany a sadzac po planach na kolejne sezony bedzie jeszcze lepiej Lampy na pupie bardzo dobrze pasuja i jestem ciekaw jakie kolo pojawi sie w tym roku? Cos sie dzieje obecnie z furka? Pozdrawiam Ventomaniaczke
Wysłany: 2011-02-03, 12:06
Aeternus, dzięki za miłe słowa Wywołana do tablicy informuję: obecnie ventyl czeka na sezon letni żeby wjechać w niego na alusach (nabytych również dzięki współpracy z kolegą z forum- vwkrzysiem ). Przymierzam się też do instalacji jakiegoś autoalarmu, żeby mógł się głośno sprzeciwić kiedy ktoś go będzie chciał macać Na zaawansowaną wiosnę pokombinuję z podświetlaniem licznika od spodu. Tymczasem całkiem niedawno autku stuknęło 280 tys km (w tym ok 4 tys ze mną za fajerą). Dziś kupiłam nowy klucz do kół (zmagam się z odkręcaniem szpilek dokręconych pneumatem) 2 dni temu nazad złamałam stary klucz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum