Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-24, 08:37
Championy wytrzymały u mnie 70 tys km czyli tyle co powinny. Teraz mam Beru. Co prawda zrobiłem na nich tylko max 2 tys km, ale na wszystkich forach je chwalą
Wymień także świece, takie rzeczy powinno się wymianiać razem. Zajrzyj także to kopułki i palca i zobacz styki. Cały komplet czyli kable, świece, kopułka i palec, kosztuje ok 300zł-ale masz spokój na lata.
Jakby co to u mnie jest wszystko Beru plus świece NGK.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-09-24, 08:37, w całości zmieniany 1 raz
Zamówiłem sobie naklejeczki z adresem www naszego forum Mniejszą zapodałem na gril pod lampą, a większy na tylną szybę. A i takie małe conieco na tylną klapę
Kramcio, bardzoadbana i dopieszczana furka! Pogratulowac tylko podejscia do tematu. Szkoda tylko ze taka przygoda z busem po drodze ale najwazniejsze ze juz jest ok. Chciales robic lampy z frontu i stylu... Mala sugestia. Przednie lampy najlepiej wygladaja smoked a tylne ori ciemne hellenki ale to juz twoja decyzja. Co do klejenia znaczka to zakup klej do szyb "wurth" lub "APP" i nie ma sily zeby odpadl! Cos tam wspominales o jakiejs galce z podswietleniem i ksywka.Hmm troche mi to zajezdza wies tuningiem i nie pasowaloby za bardzo do Twojej koncepcji utrzymania ventyla w orginale. Jak juz to moze warto pomyslec nad jakas galka ori np z s3 albo jakiegos nowego golfa. Zycze powodzenia w dalszych pracach i oby auto smigalo bezproblemowo!!!
Co do znaczka to chciałem kupić klej do szyb, ale mam znajomego blacharza który wkleja szyby i mi to zrobił za free, przecież kleju ma w brud:)) No gałka już jest od dawna, mi się podoba, stara się rozsypała. Narazie z przednimi lampami się wstrzymam, chce ori przyciemnić ewentualnie. No szukam na tył helenek ciemnych ale nic w dobrej cenie i stanie nie ma. Furka zawsze musi być na glanc, taka druga miłość zaraz po dziewczynie
Dzisiaj jest u mechanika, dostanie nowe zawieszenie przód, rozrząd, cały wydech, wszystkie gumy, końcówki drążków, gumy tylnej belki, poduszki amorków itd. Jak się dba to się ma
Samochodzik już zrobiony Nie widziałem że może mieć tak komfortowe zawieszenie, cisza spokój, bez zgiełku to jest to Kosztowało mnie to trochę ale warto było
Hmm, wymieniłem amorki, tuleje tylnej belki. Jadąc w 4 osoby trą mi koła o nadkola. Na starym zestawie czegoś takiego nie miałem. Może miał ktoś też taki problem
A jednak została jak narazie Wpadło w moje ręce natomiast audi a3 1999r. 1.6 silnik aczkolwiek podkręcony do 140 KM Trochę to małe i jeszcze 3 drzwiowe ale okazyjnie kupione Aleee to nie koniec We wtorek jadę po Vento 1.9 TDi bordowe, no laleczka Mam nadzieję że dogadam się z właścicielem i już nie będzie przeproś dla obecnego VW :)Mam pytanie, rozebrałem panel nawiewu i pęknięty był element metalowy sterujący linką do przestawiania na nogi, przednią szybę itd. Muszę to wymienić już nawet kupiłem ale co dziwne przy tej rozbiórce znalazłem drugą końcówkę od anteny do radia. I nie wiem czy to stara jakaś, ktoś wymienił antane ale nie wyciął kabla, czy może jest druga antena gdzieś schowana? I jeszcze jedno, znalazłem kostkę do której jest wpięta lampka podświetlająca popielniczkę i nie wiem jak wymienić żarówkę? Czy da ją się jakoś wyjąć z tej kostki i wstawić nową czy można kupić całość z kostką gdzieś? Pozdrowionka
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-09-23, 21:29
odnosnie anteny, to oryginalnie jest w tylnej szybie, trzy gorne paski. A Ty z tego co widze to masz jeszcze jedna na dachu, i ta jest wstawiona przez kogos kto nie wiedział o ukrytej antenie.
Moze była walnieta i w serwisie wstawili dodatkową Rozbierałem podsufitkę swojego czasu i wszystko ładnie jest obrobione w dachu, także to na pewno w garażu szwab nie montował ale ich stać na serwis....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum