Silnik: 1.8 ADZ +GAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 414 Skąd: z centrum :P
Wysłany: 2011-01-26, 19:05
mały UP
szykuje sie powoli na lakiernika, dzis doszła tylna klapa stan bardzo dobry plus, ma troche powierzchniowej rdzy tam gdzie lampki ale ogolnie źle nie jest , zadnej szpachli itd
w sobote kolejna wymiana oleju znow motul 10W40, co ciekawe wczesniej jezdziłem na mobilu 10W40 to tu sie pocił to tam , teraz oprocz uszczelki pod pokrywa zaworów ogolnie suchutko
Ze złych spraw dzis ogladałem vento pod spodem i niestety tam gdzie w czasie konserwacji na prawym progu zerwałem mase uszczelniajaca a na to położyłem podklad i bolla wyszedł rudzielec tak więc w sobote działamy
Ostatnio zmieniony przez aro1120 2011-01-26, 19:06, w całości zmieniany 1 raz
dzięki za fotki teraz widze jak bedzie wygladał moj grill po malowaniu tylko ze znaczek bedzie i to na czarno a z szybkami jak dobrze pojdzie to w tym miesiacu bedzie przyciemnianie
Silnik: 1.9 TDI AHU Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 3063 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-02-14, 07:40
ale w kierunkach też popękały
pawelvw napisał/a:
aro1120, jak byś sobie dobrze zakleił silikonem to miejsce gdzie wychodzą kabelki to by ci nie parowały kierunki wiem bo sam to przerabiałem
no a u mnie była inna sytuacja z parowaniem kierunków, były zaparowane i pomyslełem że je zdejme i zobacze co da się zrobic, tylko się dotknołem a klosz z kierunku sam odpadł drógi też ledwo się trzymał, skleiłem na nowo sylikonem i problemy się skończyły z parowaniem.
aro1120, niestety tak to jest z tymi clearami :/ Nie sa najwyzszych lotow. Kumpel tez mial akcje parowanie i na nowo wklejalismy szkla a i tak popekaly od malych kamieni po zimie... Lepsze ori blendy i halogeny.
Silnik: 1.8 ADZ +GAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 414 Skąd: z centrum :P
Wysłany: 2011-05-08, 17:28
vento cały czas w śmiga dzien dnia targane za łeb ostatnio wskoczyło 260tys. na blat
po raz 3 padł mi wentylator wiec juz teraz nie skąpiłem kupiłem nówke
z przdou do tego było słychac dziwny odgłos okazało sie ze wytrzymała koncówka drążka ale drązek nie dał rady polskim drogą :/ wymieniony komplet plus osłony
do tego widok popekanych clarow tak mnie meczył że założyłem narazie same kierunkowskazy DEPO
w kolejce czekaja amory przód a potem to juz geometria i zbieźność i dalej w droge
Wysłany: 2011-11-20, 18:37
dawno tu nic nie pisałem ale za wiele sie nie zmieniło wiec nie ma o czym za bardzo pisać vento smiga kolejne kilometry dostało podłokietnik, halogeny w zderzak ale ta koncepcja i tak nie długo sie zmieni ;] dodatkowo wpadły zimowki i teraz vento wyglada tak
aha zapomniałbym z tyłu wyleciał tłumnik zastapiła go ta sama firma tylko 2 proste koncówki o średnicy 90mm
Ostatnio zmieniony przez aro1120 2011-11-20, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-11-20, 19:11
tak jak pisałem na innym forum auto strasznie mi przypomina mojego złomka przed malowaniem ten sam kolor ,dobrze że auto służy i dbasz ,tyle ze lampki bym jeszcze na przodzie wymienił ,ale jest sii
Wysłany: 2011-11-20, 20:34
przednie lampy zostaja tak jak sa z 2 powodow po pierwsze to jedyna rzecz ktora zostala nie zmieniona po poprzedniku, wiec tak na pamiątke hehe po 2 mi sie podobaja bardzo fajnie swieca a takie lampy tylko z czarnym srodkiem ma prawie kazdy kto je kupuje wiec u mnie musi byc inaczej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum