Silnik: 1,9tdi
Wysłany: 2011-03-19, 21:13 akumlator duży
Siema powiedz cie mi bo juz pisałem wczesniej czy moge wrzucic akumlator do vento 1,9tdi 90km aku 125 ah i 950 a . moze sie cos stac bo według mnie jest on za duzy a nie mam co z nim zrobic a stary mi padł , doładuje go alternator , czy lepiej nie wrzucac do i kupic cos innego ? co byscie mi polecili cos w miare
po co i na co taki wielki generator... tylko nie mów ze to seryjny
Tak, jest to seryjny alternator W TDI. Byly 90tki jak i 120tki. Sam mam 120tke.
krzeszak napisał/a:
bradley napisał/a:
A czemu ma nie dac rady?
z prostej przyczyny ze diesel potrzebuje dożo więcej prądu na rozruchu ,jeśli kolega jeździ na krótkich odcinka z doładowaniem może być problem ,zazwyczaj alternator powinien byc bardziej wydajny by sprostać doładowaniu aku
A jakby mial akumulator 50Ah i jezdzil na krotkich odcinkach to on nie bylby doladowany? Bo oba akumulatory 50 czy 120 zuzylyby tyle samo pradu. Ale procentowa pojemnosc w przypadku 50 jest znacznie mniejsza niz 120.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum