Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
Czy w takim przypadku jest do wymiany tarcza sprzęgła czy docisk, czy też coś innego? Volkswagen Vento 1.9 TDI (1997)
solex
_________________ solex
nigdy nie kłóć się z głupcem
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-03-25, 12:15 Re: Problem ze sprzęgłem
solex napisał/a:
Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
Czy w takim przypadku jest do wymiany tarcza sprzęgła czy docisk, czy też coś innego? Volkswagen Vento 1.9 TDI (1997)
solex
Gdzie łapie ci pedał? Jak u samej góry to sprzęgło do wymiany. Warto tez wcześniej sprawdzić linkę, bo jeśli masz z samo regulatorem to mogła się uszkodzić. Jak już wymieniać tarcze to razem z dociskiem.
Wysłany: 2011-03-25, 12:41 Re: Problem ze sprzęgłem
solex"]Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
solex[/quote]
Gdzie łapie ci pedał? Jak u samej góry to sprzęgło do wymiany. Warto tez wcześniej sprawdzić linkę, bo jeśli masz z samo regulatorem to mogła się uszkodzić. Jak już wymieniać tarcze to razem z dociskiem.[/quote]
re: pedał jak nie jest wciśnięty to słychać szum (słaby) jak wycisnę to zanika. Natomiast (lekkie) drganie objawia się podczas ruszania samochodu, oczywiście postępowanie zgodnie z instrukcją
solex
_________________ solex
nigdy nie kłóć się z głupcem
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2011-03-25, 13:48 Re: Problem ze sprzęgłem
solex napisał/a:
solex"]Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
solex
Gdzie łapie ci pedał? Jak u samej góry to sprzęgło do wymiany. Warto tez wcześniej sprawdzić linkę, bo jeśli masz z samo regulatorem to mogła się uszkodzić. Jak już wymieniać tarcze to razem z dociskiem.[/quote]
re: pedał jak nie jest wciśnięty to słychać szum (słaby) jak wycisnę to zanika. Natomiast (lekkie) drganie objawia się podczas ruszania samochodu, oczywiście postępowanie zgodnie z instrukcją
Hormon, tam nie ma linki tylko jest wysprzeglik hydrauliczny.
A jak szumi przy wcisnietym sprzegle to pewnie pada lozysko oporowe
solex napisał/a:
pedał jak nie jest wciśnięty to słychać szum (słaby) jak wycisnę to zanika.
Jak wyciskasz to tzn ze wczesniej byl wcisniety a piszesz ze jak nie jest wcisniety. To juz nic nie wiadomo
Pedal wcisniety w podloge = szumi
Nie nacisniety pedal = nie szumi ?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Moje tez szumi(tak jak Tobie: nie wicisniety szumi, pedal spr. wicsniety-nie szumi).
Od dwoch lat z okladem. Nawet sie zbieralem, zeby wymienic ten docisk(a wlasciwie cale sprzeglo), ale ze nic poza tym szumeiniem sie nie dzieje, na razie sobie darowalem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum