Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Akcja przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce
Autor Wiadomość
Hormon 
Vento to ja!

Silnik: 1,9 diesel
Wysłany: 2011-03-15, 19:34   

A moim zdaniem to nic nie da, bo jak ktoś od zawsze tankował na orlenie to dalej tak będzie robił, ja przeważnie tankuje na bp lub lotosie. Ostatnio odpuściłem bp bo mnie ich durne przepisy ()*#^%. Tzn pojechałem ostatnio zalać lpg, była ze mną żona i synek, na zewnątrz niezła zawieja, śnieg i wiatr a koleś do mnie ze wszyscy musza z auta wysiąść, a jak nie to on nie zatankuje auta. Innym razem kobita podczas tankowania zauważyła że żona siedzą w aucie rozmawiała przez tel, kazała skończyć rozmowę bo też groziła że auta nie zatankuje, w głowach im się przewraca.

Dlatego teraz tankuje przeważnie w lotosie, bo według mnie mają najlepszy gaz.

MANIEK 
Ventomaniak

Silnik: 1.8 BEN/GAZ
Wysłany: 2011-03-15, 19:58   

Hormon, widzisz ktos wymysli sobie takie poj...ane przepisy a pracownicy musza sie stosowac wiem cos o tym sam pracuje na stacji paliw.

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2011-03-15, 20:07   

Hormon napisał/a:
koleś do mnie ze wszyscy musza z auta wysiąść
Hormon napisał/a:
żona siedzą w aucie rozmawiała przez tel, kazała skończyć rozmowę bo też groziła że auta nie zatankuje

Głupota.
jak ma pierdyknąć, to czy będziesz siedział w aucie czy 2 metry od niego, to i tak nic nie da.
A mity z telefonami to między bajki wcisnąć można

devill4 
Zapalony Ventkarz
Megazord :D

Silnik: AAM AAZ
Wysłany: 2011-03-16, 12:51   

czy mi się zdaje czy gaz poszedł w dół trochę ? na shellu 2.52 jakoś tanio się wydaje a podobno dobry mają

vst93 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.8
Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-03-16, 13:25   

Hormon napisał/a:
wszyscy musza z auta wysiąść, a jak nie to on nie zatankuje auta.

Głupota. Ile razy tankowałam gaz to wszyscy siedzieli w środku, tak samo jakby np jak nie ma ktoś gazu ziemnego tylko kupuje butle to wszyscy musieli wychodzić z domu bo uwaga, przykręcanie butli.
Ja mam na lotosie 2,48

Hormon 
Vento to ja!

Wysłany: 2011-03-16, 19:53   

Na lotosie mam 2,38 i podobna cena na bp.

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Silnik: 1.8 Pb +LPG
Wysłany: 2011-03-17, 14:21   

Ja u siebie na Bp 2,49 Orlen 2,59 A na shellu nie ma LPG:P

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2011-03-17, 16:07   

5.05 PB
5.03 ON
:mur:

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Wysłany: 2011-03-17, 20:00   

Ceny ida strasznie w góre.. Tyle sie slyszy o frankach ze powoduja podwyzki.. Cukier, itp. Szkoda ze zasrane zarobki sa bez zmian... Powinni zmniejszyc akcyze na paliwo

Brutal 
Zapalony Ventkarz
Driver

Silnik: 1yz ?
Wysłany: 2011-03-17, 22:09   

Państwo same nas wykończy a ludzi się tylko dobiją ze takie ceny są.

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2011-03-17, 22:48   

Szkoda ze Nasz obecny prezydent nie robi tak jak Jego Ś.P. poprzednik, czyli nie spotyka się z szefami największych koncernów i nie zmniejsza prowizji....ech....wielka szkoda....tym bardziej że o tym się nie mówi....mówi się tylko o tym, że notowania PO rosną mimo takiego niezadowolenia narodowego...kiedyś spadł gwałtowny deszcz, złapał nocny przymrozek-wina PISu.....teraz jest tragedia i wszystko drożeje-tak musi być....nie czaje tego co się w mediach lansuje.....nie wiem jak daleko tak zajdziemy :mur:

dikus14 
Zapalony Ventkarz
Szukam pracy!

Wysłany: 2011-03-17, 23:26   

Nie bede sie tu wdawał w dyskusje polityczne ale Kaczyński był rownym gosciem. wiele dobrego staral sie dla kraju robic. A Pan Komorowski patrzy tylko na siebie .. Jego stac na tankowanie po 7zł nawet bo takuje na pieniadze obywateli miedzy innymi z podatkow

devill4 
Zapalony Ventkarz
Megazord :D

Silnik: AAM AAZ
Wysłany: 2011-03-18, 09:39   

i tak nikt nic z tym nie zrobi aż się ten cały system rozpadnie i ci co siedzieli na stołkach nie tyle a tyle lat z nich spadną
wszystko drożeje ciągle jakieś problemy a w wiadomościach pierwsze co? znicze ktoś zebrał sprzed pałacu prezydenckiego i już jeden drugiego obwinia bo jak to a dlaczego jakim prawem...czy to jest normalne? dzieci się lepiej zachowują a ludzie w już takim wieku nie potrafią się dogadać jak przystało dając cudowny przykład nam polakom

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2011-03-18, 15:50   

O wszystkim potrafią gadać, tylko nie o tym, co się tak na prawdę dzieje w kraju. Jest źle, wszystko drożeje, a zajmują się Egiptem, Libią i innymi pierdołami, nie mającymi najmniejszego związku z sytuacją polityczną w naszym kraju. Co mnie obchodzi, czy się będą tłuc, czy nie. Ich sprawa, więc niech się nikt nie miesza w ich sprawy. Ale nie, lepiej biadolić o dupie marynie, niż o tym, co faktycznie się u nas dzieje. Zawsze jakiś temat zastępczy znajdą do rozmów, tylko nie to co najważniejsze.

Rafik 
Vento to ja!

Silnik: 3.0 D 136KM
Wysłany: 2011-03-19, 22:08   

tak ja powiem tylko tyle ze za rządów PIS-u i prezydenta ŚP Lecha Kaczyńskiego baryłka ropy była drozsza niz teraz a paliwo u nas bylo tansze jakim to cudem ?? A teraz nasze kochane Polityczne Osły nie robią nic aby zmienic sytuacje w naszym kraju podwyzszaja Vat wogóle drozeje wszystko w sklepach ale co ich tam obchodzi przeciez ich stac na wszystko sobie nei odejma lepiej je*ac po nardodzie paliwo drozeje bo w Libii sie tluka a co to nas my i tak od nich paliwa nie bierzemy ach szkoda gadac dziki kraj :( porównuja ceny z zachodem ale u nich są inne zarobki co za matoły siedzą w rządzie :/

Paweł J. napisał/a:
obecny prezydent

ta marionetka Tuska niech wy*ierdala ze stolka czym predzej dobrze ze ja na niego nie glosowalem .

Brutal napisał/a:
Państwo same nas wykończy a ludzi się tylko dobiją ze takie ceny
są.

Świete słowa bolesna prawda :(

lisek86 
Niedzielny kierowca

Silnik: 2,0
Wysłany: 2011-03-24, 16:03   

W większości olewam takie akcje... ale co mi tam można sprawdzić!Do wszystkich kierowcow. Ceny paliwa poszybowaly w gorę. Jeszcze trochę i zobaczymy 6 PLN za litr, a potem moze i więcej. Ponizsza propozycja ma znacznie więcej sensu niz kampanie typu "nie kupuj paliwa w danym dniu", ktore przeprowadzane kilka miesięcy temu. Producenci paliw smiali się jedynie, bo wiedzieli, ze nie będziemy kontynuowac akcji krzywdząc samych siebie rezygnując calkowicie z zakupu paliwa. Bylo to bardziej niekorzystne dla nas niz problem dla nich. Ale mysląc o tamtym pomysle powstala idea, ktora moze przyniesc rzeczywiste korzysci. Przeczytaj proszę i przylącz się! Przy cenach paliw rosnących kazdego dnia my konsumenci musimy podjąc akcję. Jedynym sposobem abysmy zobaczyli, ze ceny paliwa idą w dol jest trafienie kogos w portfel poprzez nie kupowanie jego paliwa. I mozemy zrobic to BEZ narazania się na niewygody. Oto pomysl: Do konca biezącego roku NIE KUPUJMY ZADNYCH PALIW od dwoch największych firm paliwowych: BP i STATOIL. Jesli nie będą sprzedawaly paliwa, będą zmuszone do obnizenia ceny. Jesli one obnizą ceny, inne firmy będą zmuszone do uczynienia tego samego. Ale aby osiągnąc efekt musimy pozbawic te dwie firmy milionow klientow. Wbrew pozorom jest to calkiem latwe do osiągnięcia. Czytaj dalej a dowiesz się jak dotrzemy do milionow. Wysylam tę wiadomosc do 30 osob. Jesli kazda z nich wysle ją do kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300) i kazda następna do kolejnych 10 i tak dalej to juz w szostej kolejce wiadomosc ta dotrze do 3 milionow ludzi. Jesli kazda z nich wysle do kolejnych 10... Wszystko, co nalezy zrobic to wyslac tę wiadomosc do 10 znajomych osob i nie kupowac paliwa na stacjach BP i STATOIL. To jest ogolnoswiatowa akcja. Ile to potrwa? Jes li kazdy, kto otrzyma tę wiadomosc przesle ją do 10 znajomych dotrzemy do 300 milionow konsumentow w ciągu 8 dni! Zalozę się, ze nie sądziles, ze masz taki potencjal, prawda? W grupie sila i nawet najgrubsza galąz zlamie się, jesli spadnie na nią wystarczająco duza ilosc niezmiernie lekkich platkow sniegu. Jesli uwazasz, ze ta akcja ma sens przeslij dalej tę wiadomosc. WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AZ CENY PALIWA WROCĄ DO NORMALNEGO POZIOMU (ok.3, 5 PLN /litr). Razem mozemy to zrobic. Przeslij tę wiadomosc nie kupuj paliwa na BP i STATOIL.

dla rozjaśnienia:

w 2008 ropa była po 149$ za baryłkę, a u nas ON kosztował 3,40zł/l
dzisiaj mamy 111$ za baryłkę, a ON na stacjach benzynowych jest po ~5 zł/l.

dodatkowo:

www.thefamilyre5pect.pl

Hormon 
Vento to ja!

Wysłany: 2011-03-25, 11:26   

Coś się ruszyło http://auto.dziennik.pl/a...toilu-i-bp.html

piechu43 
Ventka to mój dom!
([__]===vw===[__])

Silnik: 1.8 90KM
Wysłany: 2011-03-25, 12:52