ostatnia wersja jest mega z czerwonym paskiem już ventylek robił, to nie ma co kserować. Światła są boskie tylko nie wiem, czy w realu da się takie wykombinować.
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-07-26, 19:18
Lwomati napisał/a:
Światła są boskie tylko nie wiem, czy w realu da się takie wykombinować.
no właśnie to mnie martwi. Ta wersja na biało ma coś w sobie, muszę ją przemyśleć jeszcze. Może fele na biało, a dekiel czerwony? Sporo czasu pewnie minie zanim nazbieram kasę na tą stal, więc jeszcze sporo przemyśleń przede mną
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-10-17, 13:12
Ucichło ostatnio w temacie, bo póki co bez większych zmian przy aucie. Ventyl dostał nowe klocki hamulcowe przednie oraz tarcze i klocki na tył, zmieniłem też pompę paliwa, bo stara powiedziała dość (nauczka na przyszłość, nie jeździć na rezerwie )
Temat zmiany felg chyba będę zmuszony przenieść na wiosnę, mam teraz trochę ciężki okres finansowy i nie wyrobię na nowe kółka.
Kilka dni temu założyłem ciemne Hellenki, teraz myślę że Vento prezentuje się o niebo lepiej.
Póki co to tylko tyle, na dniach chcę przygotować autko do zimy która nieuchronnie się zbliża, założy się zimówki, zaleje zimowym płynem, posmaruje uszczelki i oby do wiosny
Wysłany: 2011-02-16, 21:17
Przód 7,5 tył 9
I teraz panowie pomocy potrzebuję, na przód chcę dać Barum Bravuris 195/45/16, na tył Nankang 215/40/16. Montował ktoś u siebie podobny zestaw?
Chodzi o to, że nie wiem jak będzie wyglądała kwestia upchnięcia tych kółek w Ventylu. Wiadomo, ranty idą do zaklepania.
Mam sprężyny AP -60/-40, amorki musiałbym kupić, bo obecny MTS już nie wyrabia.
I teraz pytanie: czy lepiej kupić same amorki i latać na kicie, czy inwestować w gwint? Gewinde byłoby z niższej półki (MTS/ TA)
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-03-26, 13:36
ładne felgi....Z tym że troszkę ogołocone z ranciku widać ktoś zeszlifował kancik rantu aby krawędź była jednolita........Opony porażka....z tym zestawem to można dać trzy opcje:
p-195/40 t-195/45
p-195/40 t-195/40
p-165/40 t-195/40
przód na każdej z wymienionych opon wejdzie bez problemu....jeśli jest et 30..
tył zaklepać ranty solidnie i można zastosować Cambery do negatywu koszt około 200zł...
Zawias najlepiej gwint....
Wysłany: 2011-03-26, 20:07
Wydym, 195/40 powiadasz
Wiem, ze wygląda zajebiaszczo, no ale nie wiem czy dałbym radę jeździć na takim naciągu. Na przodzie pewnie i by dało radę, ale tyłu to sobie nie wyobrażam na naszych drogach
Wychodzi coś takiego
Byle krawężnik czy dziura i opona złom. Ja ze swoim talentem już dobiłem kilka opon typu 195/50 więc mam predyspozycje do niszczenia kół
215/40 daje coś takiego, wiem że trochę balon, no ale jak dla mnie to jakiś tam kompromis pomiędzy wyglądem a ochroną felgi.
A co do felg to przód to ET 30 a tył 15. Na przód pewnie będę musiał dać dystanse, aby było równo z tyłem. To się jeszcze zobaczy po zakupie opon i przymiarce.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-03-26, 20:17
Cytat:
Wiem, ze wygląda zajebiaszczo, no ale nie wiem czy dałbym radę jeździć na takim naciągu. Na przodzie pewnie i by dało radę, ale tyłu to sobie nie wyobrażam na naszych drogach
Nie długo to legendy będą że się da jeździć itp.....Zrobisz jak chcesz ale będziesz potem zmieniał bo ci oponę potnie
Ogólnie to uważać trzeba cholernie na dziury, jakaś nierówność czy wybrzuszenie na jezdni i wszystko się przenosi na fotel
Do tej pory latałem na kartoflach typu 185/55 i nie zwracałem na to większej uwagi. Teraz będzie trzeba zmniejszyć trochę prędkości przelotowe, no ale myślę że warto. Poza tym ludzie mają jeszcze dużo niższe profile i jakoś jeżdżą, więc nie ma co marudzić.
Fota robiona telefonem na szybko, zaraz po montażu- auto upaprane, felgi wymagają jeszcze małej kosmetyki, no ale jutro mam zamiar to wszystko ogarnąć. Potem zrobię więcej zdjęć.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-08-23, 13:29
hehe bo my na mazowszu mamy wszędzie pluskwy i wiemy co kto ma na myśli i w planach a po za tym nasz kazio co wsio maluje czasami po nocach maluje by się wyrobić przed innymi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum