Witam, mój problem polega na tym że po ostatniej wymianie oleju i uszczelki pod miską która odbyła sie u mnie na podwórku gdy odpalę auto to mryga kontrolka od oleju. Dodam że oleju jest minimalnie wiecej ponad max i czy to może być winą kontrolki?? A druga sprawa mam pytanie ile napinaczy paska rozrządu jest w silniku 1.9 D 64KM ponieważ gdy odpaliłem silnik to jakby ktróas rolka po której pasek jeździ gładką stroną staneła ponieważ jest tarcie.
Napinacz jest jeden. Natomiast pasek rozrządu napędza pompę oleju, która jeśli stanęła(bądź nie działa tak jak powinna)jest przyczyna świecenia sie kontrolki od ciśnienia oleju. Radziłbym nie odpalać już auta i udać się do mechanika w celu naprawy usterki, Dodam, że zerwanie paskla rozrządu to duże koszta w porównaniu do nowego paska lub pompy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum