Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2011-03-10, 23:06 Czujnik temperatury, wtyk do sondy lambda
Witam. Moje auto nie pokazuje temperatury podczas jazdy.kreska delikatnie podnosi sie po godzinie jazdy. Na postoju czasem sie pokaze ponad 70 stopni a czasem nie.. Czego to wina
Drugi problem. Dzisiaj gazownik dostrzegł ze urwany mam kabelek od wtyczki od sondy lambda.Jak go dobrze polaczyc. przepraszam ze nie dziala mi w laptopie znak zapytania
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Witam. Moje auto nie pokazuje temperatury podczas jazdy.kreska delikatnie podnosi sie po godzinie jazdy. Na postoju czasem sie pokaze ponad 70 stopni a czasem nie.. Czego to wina
termostat pewnie puszcza
_________________ Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...
A u mnie nie pokazuje wogole. nie działał wskaźnik ani od temperatury ani od paliwa. wymienilem zegary i z paliwem sukces lecz wskaźnik temperatury ni cholery nie chce drgnąc. czy to może byc wina jakiegos odlaczonego kabelka? Malo sie na tym znam a na moje oko wszystkie kabelki pod maska sa na swoim miejscu. tzn żaden luzno nie wisi
Masz gruby wąż, w którym idzie woda do bloku silnika. A na nim, na górze, znajduje się króciec, na którym to, z kolei, jest właśnie czujnik temperatury, mający cztery kabelki, podpięty kostką. Ciężko tego nie zauważyć
witam a jednak jest malutki problem zauważyłem ze jak przejade ok 33 km i stane w korku to temp dochodzi do ok 105 i załancza sie wentylator i temp spada do 90 ale jak jade to stoi cały czas na 90 - acha przewód dolny jest zimny jak jest 90 jak jest już powyżej i załancza się wentylator to się nagrzewa czyli termostat jest ok ??
_________________ TWOJE ZęBY Są JAK GWIAZDY NA NIEBIE ZółTE I DALEKO OD SIEBIE...;)
załancza sie wentylator i temp spada do 90 ale jak jade to stoi cały czas na 90
czarny1981 napisał/a:
acha przewód dolny jest zimny jak jest 90 jak jest już powyżej i załancza się wentylator to się nagrzewa
Jak najbardziej wszystko w porządku. Termostat sprawny. Widocznie czujnik zbyt dokładny lub lekko przekłamuje. Jednak, skoro wentylator się załącza w odpowiednich momentach, jest jak najbardziej prawidłowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum