Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-04-06, 19:06
po mojemu to dupa nie gti bo w gti to chyba najmnijeszy silnik benzynowy to 1.8T pozatym czerwony:P taki oo ale mialme do czynienia z silnikami 1.4 i 1.6 no i 1.8 125km to szukal bym min 1.8 to te mniejszse tylko duze ilosci oleju pala a nie gazu
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-04-06, 19:25
1.4 lepiej omijać szerokim łukiem, 1.6 takze ma różne opinie.....szczególnie pochłaniają duże ilości oleju i z tego co ludzie piszę na forum golfa.....generalny remont po 100-150 tys km przebiegu pomaga, więc szybko siadają.
Szukaj 1.8 16V albo zwykłego 2.0......1.8T będzie droższy w serwisie, ale za to jaka przyjemność z jazdy.
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2011-04-06, 20:20
jezdzilem 1.4 16V super port czy jakos tak pisalo na klapie to zawalala zdrowo ale miala 40tys prezbiegu w samej benzie, ale najlepeij szukac 1.6 16V albo 1.8 16V oplowskie silniki benzynowe ogolnie dobre sa dobrz esie kreca i wogole bo diesla opla nie znosze... tragedia no chyba ze 2.2 cdti w vectrze c to przyjemny silniczek
, ja osobiscie w vectre b bym sie nie pchał, tam blachy tak jak u swojej poprzedniczki A nie ma, ale slyszalem tak jak mówi
lukasz17
1,6 albo 1,8, zeby to sie jakosc w miare ciagneło/
ja osobiscie w vectre b bym sie nie pchał, tam blachy tak jak u swojej poprzedniczki A nie ma
Gówno prawda. Jak jest w miarę dbana to i rdzy nie będzie, nawet w A. są oczywiście czułe punkty jak tylne nadkola, ale to jest bajka w porównaniu z podłogą i progami przy ventach!!!
Poza tym vectra to przyjemny samochód, można załapać jakiegoś z niezłym wypasem. Najlepszy silnik to ponoć 2.5 v6 benzin. Dieslów nie chwalą chociaż kolega ma 2.0 td i ładnie gada. Nie polecaja również 2.0 16v w benie, chociaż ja identyczny silnik miałem w omedze i sobie go nawet chwaliłem, aczykolwiek parę usterek było no i olej łykała. Ogólnie rzecz biorąc jest wiele błędnych opinii związanych z oplem, tworzonych głownie przez ludzi nie miejących z żadnym doczynienia.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Wysłany: 2011-04-07, 07:33
pawel39106 napisał/a:
Gówno
"Miło" się czyta
Z oplami jak i z naszymi VW.....jeżeli ktoś dbał i konserwował auto co kilka lat gdy jeszcze rudej nie widziało to będzie git....w przeciwnym razie próchnica się robi.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-04-07, 11:58
Paweł J. napisał/a:
Z oplami jak i z naszymi VW.....jeżeli ktoś dbał i konserwował auto co kilka lat gdy jeszcze rudej nie widziało to będzie git....w przeciwnym razie próchnica się robi.
cała prawda co prawda bolesna ale jednak
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Wysłany: 2011-04-07, 12:18
Nie wiem jak z vectrą, ale np astra 2 nie miała konserwacji na całości błotnika od wewnątrz...chodzi o tył. Oczywiście na pierwszy rzut oka, konserwacja była, ale astra jak i vectra ma wytłoczenia na błotnikach coś jakby sierpy w vento i właśnie na tych wytłoczeniach od środka nic nie ma....goła, ocynkowana blacha...nic więcej. Lekkie ździwienie gdy takie coś zobaczyłem i trzeba było samemu konserwować Jeśli w vectrze też tak jest to nie dziwota, że błotniki tak kwitną na wytłoczeniach.
bylem dzis zobaczyc tego Golfa IV ładny to on jest ale na zdjeciu a w rzeczywistosci totalnyyy juz nie napisze co. Widac ze malowany kazda szyba inna przednia szyba zmieniana i to tak zamontowana ze w srodu az sa takie male zacieki na tapicerce. A w silniku do Oleju mial chyba tak mi sie wydaje dolanego tego doktorka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum