Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-05-07, 23:04 Moje pierwsze vento
Vento z 1994 roku lecz od 3 lat w kraju. W 2008 sprowadzony z niemiec i przez ten caly czas byl u jednego wlasciciela którym był mój wujek. Dbal o niego, pielegnowal lecz czas zrobił swoje. Gdzie niegdzie pojawila sie rdza. Zawieszenie w stanie bardzo dobrym. Zadbany egzemplarz. Mial byc samochodem tylko na chwile, lecz sie w nim troche "zakochalem". Moca nie grzeszy, pod maska siedzi silnik 1.9 D 1Y, przejechane niecałe 260tys. Wersja CL, wyposażenie 4xelektryczne szybki, wspomaganie ale to juz standard. Kolor policyjny:)
Wysłany: 2011-08-21, 14:28
Mala pielegnacja samochodziku:)
I po krotkim czasie użytkowania znalazl sie koncept na mody:) a mianowicie:
1.zmiana kolorku (coś ciemnego)
2.zmiana silnika na 1.9TDi+remont+podciąganie mocy (ok.150KM)
3.dobre naglosnienie
4.gwintowane zawieszenie
5.poprawa hamulcy (lepsze zaciski+duze tarcze wentylowane)
6.ładne felgi (s-line)
7.i na sam koniec bardzo odważny pomysl Syncro
Wysłany: 2011-12-06, 22:45
Kolega robil takze dobra cena:) wymiana blotnikow, konserwacja blotnikow, delikatne pospawanie progow, wyciecie przedniej szyby bo rdzawki byly na rogu dachu nad szyba, poszpachlowanie gdzie nie gdzie, polerka 1000zl plus 300zl farby.
Co do obklejania, lakiernik uznal ze tak bedzie dobrze.
I to zdjecie jest na mokry akryl bez polerki jeszcze:)
Mam nadzieje ze bedzie sie mozna bedzie w nim przegladac:)
do tego dojdzie sticker bombs na znaczkach, klamkach i lusterkach, a na wiosne na glebe z nim i ladna poszerzana na 8" z przodu i 9" z tylu stalowa felga pomalowana w jakis ladny kolorek. A przed zima jeszcze doglebna konserwacja podwozia.
I zbieranie pieniazkow na granie i TDi silnik:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum