Witam kolegów.Mam mały problem ,a może duży.Lewarek zmainy biegów jest dziwnie luźny czy to powód tego plastiku prowadniczego jabłko czy coś podobnego , wyrobione ? Główny problem to rzężenie na wsteczny i tylko na wstecznym biegu , a jak szybciej tyłuje to wyskoczy wsteczny bieg.Co Wy na to ?
Wymieniałem skrzynie 2 tygodnie temu bo mi huczala. Za używana dalem 170 zl. Kilka uszczelniaczy nowy olej i sprzęgło wyniosło mnie kolo (450 zl. wszystko)
Ostatnio zmieniony przez bebos 2011-05-21, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
jak by sie uparł to ze skrzyni jest 13 kg aluminium plus dwa walki z kolami zebatymi i wezmiesz ponad 100 pln wiec moze jaka cena taka skrzynia
wiec to skrzynie to taniutko kupiles 6 tygodni temu mi padla skrzynia to 450 sama skrzynia(tyle ze do tdi) 250 wymiana ,olej ,duperele + bonus przy rozebraniu patrze olej poszedl na tarcze sprzegla. tarcza 240;/ musiałem sie napic sralem sadza od papierosow
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-05-30, 23:57
Ventyl22, rzeżenie na wstecznym częsta rzecz, daj posłuchać komuś z wprawą same zębatki wstecznego pewnie się wyrobiły no i rzężą bo sa chyba proste do wstecznego. A co do luzów moga być przy lewarku, lub przy skrzyni przy zewnetrznym mechaniźmie to sa tanie plastyczki i gumki do wymiany tylko trzeba ocenić co do wymiany jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum