Wysłany: 2011-05-16, 20:19 Jak rozpoznać model silnika/skrzyni
Witam.
Proszę o jakąś poradę na temat tego gdzie na silniku/skrzyni jest wybity jego model lub jak to rozpoznać. Jak na razie jest to mój pierwszy VW więc niestety nic o nich nie wiem poza pochlebną opinią znajomych mechaników
Mam zagazowanego 1.8 z automatem 92r.
Doczytałem się że jest parę rodzai tych silników i skrzyń więc znajomość mojego modelu pomoże mi w sprawniejszym opisywaniu ewentualnych problemów.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2011-05-16, 20:44
Spójrz kolego na wlepkę w bagażniku, dokładnie na progu bagażnika. Tam masz wszystkie oznaczenia zastosowane w Twoim autku, włącznie z elementami wyposażenia....
Dziś lukałem pobieżnie na tą naklejkę, sprawdziłem pierwszy z brzegu jakiś kod w tym całym internetowym "czytniku wyposażenia" czy jak to tam zwać heh i pasowało, niestety reszta naklejki jest dość styrana, jutro cyknę fotkę naklejki i reszty bryczki.
Poza tym mam 11letni gazior, nowa (roczna butla) więc 80% że silnik został wymieniony i teraz pytanie czy na taki sam czy nie, na silniku/skrzyni nie ma jakoś gdzieś wytłoczone coś co by szło rozpoznać dokładny model?
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-05-17, 21:50
dokładnie można powiedzieć że na wysokości pierwszego cylindra ,na bloku pod linią łączenia głowicy i bloku będzie taki płaski kawałek bloku ,jeżeli szmatką nie da się tego dojrzeć "numerów" to można lekko przetrzeć papierkiem ściernym i wtedy bedzie wsio wiadomo
Silnik: 1.8 75hp aam Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 193 Skąd: gdynia
Wysłany: 2011-05-17, 22:55
możecie mi wyjaśnić jedno... mam silnik 1.8 w dowodzie napisane 55kw(75km). patrzałem na prędkość maxymalną i jest 170, a ja swoim jechałem już 205 . powiecie o co chodzi z tym silnikiem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum