Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-03-28, 20:34 ...i stało się!!!
Chwila nieuwagi i nie ma lewego reflektora....
Jakiś gówniarz wyjechał z podporządkowanej przed poprzedzającym mnie autem wymuszając pierwszeństwo. Gość przede mną wychamował....ja niestety byłem już za blisko gdy usłyszałem pisk jego opon (a popatrzyłem się w bok na moment).
Efekt: jego ibiza bez uszkodzeń a u mnie rozbita lewa lampa
Teraz trzeba szukać na szrocie lub allego.....
Jak pech to pech. A dziś właśnie zlikwidowałem przeciek co środka.
ale szkło jest klejone, nie taka prosta sprawa jakby się wydawało, ze sciągnąć klosz i wsio.. pozniej tez trzeba z powrotem na klej dac, zeby woda nie dostawala sie do srodka, lepiej kupic całą nowa lampę, różnica nie wielka, a roboty 10 razy więcej..., Tylko wersję prawostronną, nie tak, jak ja, że kupiłem anglika
Wysłany: 2007-03-28, 22:58
Też uważam, że wymiana samego szkła będzie lepszym rozwiązaniem. Po co wydawać prawie "stówę" za całą lampę skoro można to "załatwić" za ok 50 zł (szkło + klej), a drugie 50 wydać na
Wysłany: 2007-03-29, 15:34
Dzięki MAPET. Może się przydać. Masz u mnie plusa
[ Dodano: 2007-03-30, 20:30 ]
Naprawione wydawałoby się.... a jednak nie do końca
Po złożeniu całości okazało się że ta lewa lampa (z nowym kloszem) świeci o wiele niżej....
Czyżby klosz się przesunął na silniczku od regulacji wysokości, a starałem się nie dotykać klosza w ogóle.
Jak to "naprawić"....
[ Dodano: 2007-03-30, 20:31 ]
Naprawione wydawałoby się.... a jednak nie do końca
Po złożeniu całości okazało się że ta lewa lampa (z nowym kloszem) świeci o wiele niżej....
Czyżby klosz się przesunął na silniczku od regulacji wysokości, a starałem się nie dotykać klosza w ogóle.
Jak to "naprawić"....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum