Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-05-19, 21:22
pawel39106 napisał/a:
Nie głupota tylko statystyki, lub ewentualnie głupota młodych ponieważ statystycznie najwięcej wypadków powodują więc ja się nie dziwię że za to jest zwyżka.
Głupota. Bo jak się weźmie na współwłasność to jest taniej a np współwłaściciel ze zniżkami nawet nie dotknie auta, którym jeździ młodziak. I wtedy zniżki są. Nie sądzę żeby młodzi niedoświadczeni kierowcy powodowali mniej wypadków ze względu na współwłasność. Nie mniej jednak nie jest tak, żebym była przeciwko tańszemu oc przy współwłasności
Ja miałem auto 2 litrowe, z full zwyżkami to nie wiem skąd wam się wzięło 2 tyś... Chyba najdroższe.
Btw. 2 litrówkę z full zwyżkami miałem ubezpieczone w Tuw pocztowe, tam wyszło najtaniej i wynosiło mnie 900zł. Również każde auto mam tylko na siebie rejestrowane.
_________________ Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...
F7R :C
Ostatnio zmieniony przez Mlody~ 2011-05-19, 21:27, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2011-05-19, 21:34
Mlody~ napisał/a:
Ja miałem auto 2 litrowe, z full zwyżkami to nie wiem skąd wam się wzięło 2 tyś... Chyba najdroższe.
Btw. 2 litrówkę z full zwyżkami miałem ubezpieczone w Tuw pocztowe, tam wyszło najtaniej i wynosiło mnie 900zł. Również każde auto mam tylko na siebie rejestrowane.
Kiedyś może i tak. Ale pytałam w tym roku (20.04.2011) co by było jakbym nie miała współwłasności (ciekawość). Teraz były powodzie i ubezpieczalnie wypłacały odszkodowania tym, na których dotychczas zarabiały (bo na samochodach zawsze traciły ale odrabiały na nieruchomościach- nie co roku jest jakaś katastrofa). I oc wzrosło. Chociaż może dlatego tyle mi wyliczyli bo kupowałam w ogóle polisę oc, ac nnw, może policzyli z tymi pakietami bez współwłaściciela...
przykro mi bardzo nie zgodze sie z toba nigdy ze tyle placiles za 2.0 nigdy w zyciu jeszcze za vw mi wyliczyli 1600zl w mtu bylem pytac ze znizkami brata 60% pow mi 900 tylko ze teraz znowu musze zrzec sie polowy auta bawic sie z dowodem i wogole;/
mam 4 lata prawo jazdy jezdze od 8lat zadnych stluczek nic nigdy nie mialem;/
Ostatnio zmieniony przez SKoczek 2011-05-19, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
przykro mi bardzo nie zgodze sie z toba nigdy ze tyle placiles za 2.0 nigdy w zyciu
Ja swoje a ty swoje. Miałem Megane 2.0 F7Ra, i w TUW wyszło mi 900 zł z jakąś tam końcówką. I to auto miałem 2 lata, i wiem że na drugi rok potem miałem z 700 zł bo była zniżka za kontynuacje. To w zasadzie było z 1,5 roku temu ale nie wierze że aż dwu krotnie ceny by wzrosły. Pamiętam że w Warcie mi taką kosmiczną sumę coś koło 1,5 tyś wyliczyli to byłem załamany. Wiem to z własnego doświadczenia, a nie z żadnych domysłów ... A mam jak widać 21 lat, i każde jedno auto mam rejestrowane tylko na siebie.
A ja nie latałem po firmach, tylko jest u mnie taki gość co zajmuje się każdą jedną ubezpieczalnia, trochę u niego siedziałem i wyliczał mi każdą jedną firmę gdzie wyjdzie najtaniej, i padło na TUW bo wyszło najtaniej
Karol_ust za Vento ma 881. Właśnie patrze na ubezpieczenie Vento i w TUW mam zwyżkę za wiek 40 % i wynosi mnie 816 zł. To jeden skok wyżej na 2 litry powinno Ci wyjść w TUW 1tyś.
_________________ Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...
F7R :C
Ostatnio zmieniony przez Mlody~ 2011-05-20, 12:41, w całości zmieniany 5 razy
zobaczymy jakie foto wyjdzie teraz bo wczoraj robilem foty w garazu u ziomka dosyc fajna sceneria lustrzanka i kilkanascie zdjec kolega bedzie walczyl z nimi jak beda juz zdjecia to wkleje na bank:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum