Wysłany: 2011-05-31, 22:52 dwuzłącze elastyczne do 2.0
witam mam uszkodzone dwuzlacze elastyczne wydechu i ono jest takie jak tu dwuzłacze czy moge smialo kupic takie dwuzłącze 2 do silnika 2.0 wogole ktos kiedys to robił
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-05-31, 23:17
Ja miałem coś takiego przy pojedynczej złączce elastycznej w 1,8 aam (link 1). Zastosowałem złącze elastyczne (pojedyncze takie jak link 2) i wszystko jest ok.
Masz tu mój temat, przeczytasz i będziesz wiedział o co chodzi http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=8605
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-05-31, 23:27
pawlunio1987, Ja to zmieniałem ale kupiłem używkę na szrocie za stówkę. To z pierwszego linka to gotowiec do założenia, w drugim jest podróba która możesz sam zrobić - dwa złącza elastyczne wspawujesz u tłumikarza w miejsce starych uszkodzonych - to na wypadek jakbyś nie chciał wydać więcej za właściwe albo nie mógł znaleźć dobrej używki - ale dochodzi koszt spawania i tak więc za 125 nie opłaca się tego kupować. Reasumując sprawna używka albo to za 200. I pamiętaj wymiana tego to moze być problem niema dostępu do śrub od kolektora dobrego. U mnie skończyło się na wyjęciu silnika więc rezerwuj czas
juz to wyciagalem bo mialem to uszkodzone ale to zaspawalem i kawalek dalej gdzie robi sie juz jedna rura wstawilem zlacze elastyczne, to tak na szybkiego a teraz chce to porzadnie robic bo daje autko do wymiany progow i ewentualnych dziurek i od razu chce to zrobic. z wyciagnieciem nie bylo problemu dostep do srub dobry tylko wyciagajac caly element troche sie nameczylem ale bez masakrycznych problemow. czyli skoro sie nie oplaca to trzeba bedzie tak odciac zeby zostala ta blacha na 6 srub i dospawac dwa zlacza elastyczne
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum