Czeka mnie wymiana łożysk alternatora BOSH 028 903 025H 70A. Nie wiem jakie tam łożyska idą wie ktoś z was?. Znalazłem, że 6203 2RS i 6303 ZZ, ale nie jestem pewien czy to te. Mogę kupić podobne łożyska firmy FAG w bardzo dobrej cenie, ale jakieś:
6203 2rs z luzem C3 i drugie 6303 2RS też z luzem C3 i nie wiem, o co chodzi z tym luzem. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić czy podejdą takie łożyska ?
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2011-03-28, 19:33
Mefiusz, jak wyciągniesz altka, to będziesz wiedział jakie masz łożyska tak jest najprościej i się nie natniesz, a łożyska zazwyczaj sa dostępne od reki w pierwszym lepszym motoryzacyjnym
ja czesci zamawiam w intercars tanio i mam wszystko co potrzebuje, moge zrobic zwrot jeeli czesc nie jest uzywana i nie jest to czesc elektoroniczna, ostatnio wymienialem drazki i koncówki ukł. kierowniczego, wczoraj szczotki w alternatorze i przy okazji zauważyłem ze lozyszko tez kwalifikuje sie do wymiany, zawsze mozesz zadzwonic do intercars i powiedza ci jaka czesc potrzebujesz
Silnik: 1yz ? Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 229 Skąd: Gliwice / Raamsdonksveer NL
Wysłany: 2011-06-25, 23:12
Ja proponuje ci go rozebrac tam beda chyba z 2 lozyska to jest chwila roboty najlepiej jak bys mial jakas maszyne co ci je wycisnie. a lozysla nie sa drogie od 20-50zl przynajmiej jak se to zrobisz to bedziesz wiedzial na czym stoisz,
Sry troche niedoczytalem watek ze jest odkopany ale trudno
Ostatnio zmieniony przez Brutal 2011-06-25, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
zestaw naprawczy mam kupiony, rozebrany mam ino te jedne lozysko sie zbuntowalo... w poniedzialek wezne to do roboty moze tam mi cos poradza... ktos przerabial taki problem??
tyle że nie wiem czy wiecie ale w większości a bynajmniej sporej części sklepów moto wpychają ludziom zwykłe łożyska nieprzystosowane do takich obrotów jak w alternatorze więc równie dobrze można się zaopatrzyć w sklepie z częściami rolniczymi
jak kupie uzywke to nie wiem na czym stoje a jak se zrobie i bedzie dobrze to mysle ze bedzie dobrze dosc dlugo...
Zgadza się, nie masz żadnej gwarancji jak długo łożysko pociągnie w innym alternatorze, btw. jak już wyciągnąłeś altka to wymień sobie szczotki a najlepiej cały ten kondensator ze szczotkami, koszt tego jest mniejszy niż ()*#^% się rozbierając alternator drugi raz po miesiącu od wymiany łożyska.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
okazalo sie ze lozysko sie zapieklo na trzpieniu (wydaje mi sie ze ktos wsadzil wczesniej zwykle lozyska, ja dalem wzmacniane przeznaczone do wysokich obrotow i jest troche inne) ale dzieki odpowiednim ludziom i narzedziom dalo rade sciagnac. Łożyska wymienione, szczotkotrzymacz z regolatorem tez:) zapomnialem zdjec zrobic to moze jakie fotostory powstalo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum